Måndag 10 februari 2014

50 000 svenskar surfar snart helt gratis med reklamfinansierat mobilt internet från Wifog

Idag skickar Wifog ut nästa omgång simkort till tusentals användare som stått i kö sedan årsskiftet. Affärsmodellen stor framgång.

Svenska gratisalternativet Wifog blev snabbt en snackis i operatörsvärlden vid lanseringen av företagets nollkronorstjänst för ett par månader sedan. Tjänsten blev även omåttligt populär hos användarna. Simkorten, som beräknats räcka i två månader, tog slut på en vecka. Wifog införde därför ett kösystem för surfsugna mobil- och läsplatteanvändare, och idag skickas alltså nästa omgång simkort ut.

Företagets grundare Carl Ander ser reklamfinansierad datatrafik som en modernisering av operatörs- och mediebranschens affärsmodeller.
- Reklamfinansierat mobilt internet som är gratis mot användarna är en hittills outnyttjad intäktskanal för operatörer i Sverige, säger Ander. Dessutom visar annonsörernas stora efterfrågan på nya exponeringsytor att vi är helt rätt ute. Vårt koncept är helt unikt och den respons vi har fått från de varumärken vi arbetar med är överväldigande positiv.

- Wifog vänder uppochner på hela telekombranschen, säger Johan Eriksson, VD. Vår främsta målgrupp i dagsläget är kontantkortsköparna som vi vet hellre använder datatjänster istället för ”gammel-telefoni” för att kommunicera – det är både kostnadseffektivt och smart för konsumenten. Vi har också tagit bort alla kostnader för användaren - inga fakturor, inga kreditkontroller, och noll bindningstid.

Inför ny-släppet har gratistjänsten uppdaterats med utökad funktionalitet på hemsidan och fler annonsörer i systemet. Under våren kommer användaren också att erbjudas både gratis portering av sitt befintliga nummer. En ny version av surf-appen lanseras också inom kort.

Pressmeddelande från: Wifog