Torsdag 6 februari 2014

Skara Sommarland söker 450 nya medarbetare

Den 6 juni slår Skara Sommarland upp portarna till ännu en fartfylld säsong. Redan nu påbörjas rekryteringsprocessen för att hitta ett stort antal medarbetare till parkens alla attraktioner, chockladhjul och restauranger. Totalt ska drygt 450 säsongstjänster tillsättas.

Nu har den stora rekryteringsprocessen inletts inför sommarens säsong på Skara Sommarland. Parken söker nu efter hundratals nya medarbetare. Totalt ska drygt 450 säsongstjänster tillsättas.

– Alla är välkomna att söka sommarens roligaste jobb! Det finns många spännande tjänster att söka. Just nu letar vi bland annat efter medarbetare inom restaurang och attraktionsteknik, säger Emma Andersson, HR-ansvarig på Skara Sommarland.

Skara Sommarland söker i första hand efter engagerade medarbetare och lägger sedan stor vikt vid att utbilda dem i koncernens egen serviceakademi, Parks and Resorts Academy. Erbjuds man anställning får man den utbildning som krävs för jobbet, både en praktisk utbildning samt en utbildning inom service och värdskap. Då merparten av de säsongsanställda är under 25 år fungerar serviceutbildningen som ett första möte med arbetslivet.

– Vi brukar säga att vi inte letar efter CV:n utan skapar dem. Skara Sommarland är en av regionens största ungdomsarbetsgivare och fungerar i praktiken som en arbetslivsskola för många ungdomar. Många unga får även sitt första chefsjobb hos oss. Över hälften av de som jobbar här under säsongen kommer tillbaka år efter år, och det är ett gott betyg till oss som arbetsgivare, fortsätter Emma Andersson.

De aktuella tjänsterna finns att söka på karriärsidan på www.parksandresorts.com. Klarar man det första steget, ett serviceanpassat situationstest, blir man därefter kallad till en gruppaudition, vilket i praktiken är detsamma som en gruppintervju.

Pressmeddelande från: Skara Sommarland