Tisdag 28 januari 2014

Kustbevakningen på båtmässan i Göteborg

Oljebekämpning står i blickfånget på båtmässan i Göteborg. Under mässan, som pågår mellan 1 och 9 februari, kan du träffa kustbevakare, tekniker och rekryterare från Kustbevakningen, som alla bidrar till att hålla oljan borta.

Kustbevakningens miljöräddande uppdrag för ett renare hav står i fokus. I årets monter, som heter D07:04 och finns i D-hallen, finns en strandbekämpare – en båt som är speciellt framtagen för oljesanering i grunda vatten.

Kustbevakningens strandbekämpare arbetade hårt med oljeutsläppet i Kyrkösund 2011. Med den operationen som utgångspunkt kommer vi att visa en del av den utrustning vi använder vid oljebekämpning.

Det miljöräddande uppdraget är grunden till Kustbevakningens ständiga närvaro till sjöss, dygnet runt, året runt. I kraft av vår närvaro, utför vi också en rad andra arbetsuppgifter, till exempel sjöövervakning, fiskeinspektioner, kontroller av varor (tullkontroll) och personer (gränskontroll) samt inspektioner av bemanning och certifikat på yrkessjöfarten. Det gör Kustbevakningen till en maritim resurs för samhället.

Du som är intresserad av att arbeta på Kustbevakningen kan träffa våra rekryterare under mässans andra helg:

Lördag 8 februari 10.00–18.00
Söndag 9 februari 10.00–14.00

Välkommen till Kustbevakningen!

Pressmeddelande från: Kustbevakningen