Fredag 17 januari 2014

Jula anställer till nytt helgskift

Jula söker nu nya medarbetare till ett nytt helgskift vid centrallagret i Skara.

Totalt rör det sig om 25-30 nya tjänster som ska tillsättas.

- Vi ser tydligt att vår starka expansion, inte minst utomlands, ger arbetstillfällen i Skaraborg. Varje Julavaruhus som öppnar kräver förstärkning av vår centrala organisation, säger Karl-Johan Blank, koncernchef och huvudägare.

Julas centrallager i Skara är med sina 108 000 kvadratmeter ett av Sveriges största i sitt slag.
- Det är Julas starka expansion som gör att vi nu måste starta upp ett helgskift för att möta efterfrågan, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Från centrallagret förses hela Julas varuhuskedja i Sverige, Norge och Polen. Alla varor i varuhusen passerar centrallagret, utom vissa dagligvaror som exempelvis glass.

Det nya skiftet är ett utpräglat helgskift vilket innebär jobb enbart på helger och ledighet under veckorna. Totalt ska 25-30 tillsvidareanställningar (som motsvarar heltidstjänster) tillsättas.

Tjänsterna som eftersöks innebär lagerarbete och truckkörkort är ett måste. Plus är tidigare erfarenhet av liknande arbete och erfarenhet av skjutstativstruck.

Skara har ett av Sveriges bästa logistiklägen med en central position i förhållande till marknaderna i Sverige, Norge och Polen. Förra året förändrades dessutom logistiken med containerfrakten från hamnen i Göteborg till centrallagret vilket innebär att cirka 5 000 årliga lastbilstransporter förflyttades till järnväg. Detta innebar en ytterligare förstärkning av logistikläget.

Idag arbetar cirka 140 medarbetare på Julas centrallager i Skara. Lagret har en hög leveranskapacitet vilken ska förbättras ytterligare genom det nya skiftet. Totalt finns cirka 13 500 aktiva produkter i lagret. Det finns cirka 120 000 lagerplatser, 50 lastkajer och årligen hanteras cirka 6 000 containrar.

Pressmeddelande från: Jula