Onsdag 18 december 2013

En godare jul i Lidköping

Temat på sista helgen innan jul är ”En godare jul” i Lidköping. Under denna helg kommer flera butiker att skänka en peng till den ideella organisationen Framtidssjälar som startade för 3 år sedan.

Pengarna som butikerna kommer skänka i helgen går alltså till den ideella organisationen Framtidssjälar. Framtidssjälar arbetar för att hjälpa barn och ungdomar i Lidköping med omnejd som har det svårt eller som kommit i kläm i samhället. Målet med organisationen är att främja dessa barn och ungdomars välmående och livskvalitet. Barn och ungdomar kan ta kontakt med Framtidssjälar om de behöver hjälp med något. Det kan också vara om de vill ha sällskap, mat eller kläder. Framtidssjälar hjälper till med vägledning till en praktikplats, arbetsförmedlingen eller sjukvården vid de fall det behövs.

10 kr för varje köp, 5 % på omsättningen eller 50 kr för varje plagg som säljs är exempel på olika insamlingssätt som butikerna kommer använda i helgen och ge detta som bidrag till Framtidssjälar.

- Genom att vi butiksägare ger bidrag till Framtidssjälar har vi möjlighet att bland annat erbjuda barn och ungdomar som har det svårt att få kläder, eller det kan vara att de får åka på läger för att må bättre, berättar Annette Andersson som arbetar med Framtidssjälar och driver Annettes hår och nagelmakeri.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB