Torsdag 19 december 2013

Handheld börjar leverera NAUTIZ X1 - världens mest stryktåliga smartphone

Den svenska tillverkaren av stryktåliga mobila datorer Handheld i Lidköping har börjat leverera Nautiz X1, världens mest stryktåliga smartphone för professionella användare. Den redan starkt efterfrågade Nautiz X1 är vattentät, klarar sand och damm, och är okänslig för stötar, fall och extrema temperaturer - men ändå lätt, smidig och designad för både arbete och fritid.

Handheld har nu börjat leverera Nautiz X1 till kunder världen över. Intresset för världens tuffaste smarta mobil har varit överväldigande och de första omgångarna från fabriken är helt slutsålda.Nautiz X1 är det färskaste tillskottet till Handhelds produktserie Nautiz som består av ett flertal modeller av stryktåliga och ultrastryktåliga mobila datorer och smarta mobiler. Nautiz X1 är IP67-klassad, vilket betyder att den är helt skyddad mot damm och sand, och tål nedsänkning i vatten. Den uppfyller också tuffa MIL-STD-810G militära standarder för att klara av luftfuktighet, vibrationer, fall och extrema temperaturer.

- Vi är specialiserade på stryktåliga mobila datorer och vi vet att våra kunder förväntar sig att våra produkter är helt stryktåliga både inifrån och ut. Nautiz X1 är inget undantag - den har samma pålitlighet och tuffhet som en ultrastryktålig dator. Allt fler använder sina smarta mobiler överallt, hela tiden, och förväntar sig mobilitet och uppkoppling vid varje given tidpunkt, överallt, i alla miljöer och väderförhållanden. Nautiz X1 är då det självklara valet, eftersom den är byggd för att klara även de mest ogästvänliga förhållanden, säger Johan Hed, produktchef, Handheld Group.- Nautiz X1 är den tuffaste smarta mobilen som någonsin har tillverkats. Vi märker en mycket stark efterfrågan på riktigt stryktåliga smarta mobiler från professionella fältarbetare och friluftsentusiaster som vill vara ständigt uppkopplade. Det är spännande att se hur väl denna produkt tas emot på världsmarknaden, säger Jerker Hellström, Koncernchef, Handheld Group.

Nautiz X1 är behändig och lätt, med en vikt på endast 180 gram. Den har en 4-tums pekskärm som är fullt läsbar i direkt solljus, med ultrastryktåligt Gorilla-glas. Nautiz X1 har en kraftfull 1 GHz dubbelkärnig processor och 1 GB RAM-minne. Den har Bluetooth, Wi-Fi, inbyggd kompass, professionell u-blox GPS och en 5-megapixelkamera. Nautiz X1 kommer med Androids operativsystem 4.0 (Ice Cream Sandwich) eller med operativsystemet Windows Embedded Handheld 6.5, och kan användas i både GSM- och CDMA-nätverk. Olika valmöjligheter för batteriet säkerställer att Nautiz X1 klarar en hel dags arbete även under svåra förhållanden och miljöer.

Hemsida: http://www.handheld.se/regions/se/

Pressmeddelande från: Handheld