Fredag 13 december 2013

Kommunledningen fick varmt mottagande hos Götene Kyltransporter

Kommunledningen har besökt Götene Kyltransporter, GKT. VD och ägare Ulf Johansson och marknadschef Dennis Karlsson tog emot.

GKT startade 1976 då Ulf Johanssons far köpte den första kylbilen. Utveckling har varit mycket positiv och GKT sysselsätter idag 190 fast anställda. Lagringskapaciteten, i sju temperaturzoner, är 30 000 pallar i kyl och 45 000 pallar i frys. I den egna verkstaden arbetar sju man i två-skift mellan klockan sex på morgonen till klockan ett på natten. Riktvärde för bilarnas livslängd är tio år eller två hundra tusen mil.

Fler och fler kunder har upptäckt fördelarna med att samarbeta med GKT. Från Götene når man inom 40 mil, på ett arbetspass tur-och-retur, hela 90 procent av Sveriges livsmedelskonsumenter. Förutom logistikläget, är den snabba, säkra servicen och företagets miljöprofil viktiga konkurrensfördelar.

Sveriges mest omkörda åkeri

2007 fick företaget Götene kommuns Miljöpris och har därefter fortsatt att leda branschens utveckling på miljöområdet. Miljöarbete pågår på bred front. GKT har länge premierat de chaufförer som håller en låg energiförbrukning för att minska koldioxidutsläppen. Lugn och jämn körning ger mindre stressade chaufförer. Idag tvättas också alla bilar på ett miljövänligt sätt. Den nya helautomatiska tvätthallen har ett slutet system med reningsverk som innebär att vattnet återanvänds.
- Vi har ett stort intresse i hållbar utveckling, säger Ulf Johansson. Vi var först i branschen med en lastbil som drivs med flytande biogas och där lasten kyls ned med hjälp av miljövänlig biogas. I fordonsflottan på 85 lastbilar finns tio långtrailers som sänker bränsleförbrukningen avsevärt och ger chauffören en gynnsammare arbetsmiljö.

GKT fortsätter sin starka utveckling. Nyligen fick man ett långt avtal med Feldts Fisk, som flyttar sin tillverkning från Kungshamn. Det kan ge cirka fyrtio nya arbetstillfällen i vårt arbetsmarknadsområde, varav hälften då bli anställda av GKT.

Pressmeddelande från: Götene kommun