Torsdag 12 december 2013

Spår, backe och bad ska locka barnfamiljer och motionärer att prova Skövde

I samband med att jullovet inleds drar Skövde igång en större kampanj för att locka barnfamiljer och motionärer att prova Skövde. Det är Billingens fritidsområde med så väl fina längdskidspår som slalombacke,snowpark,skipark och isbana som ska få fler att upptäcka Skövde som vinterdestination. Att klimatet på berget är liknande det i södra Dalarna, gör att det ofta finns snö att erbjuda när det är barmark i närområdet.

Flera fina paketerbjudanden har tagits fram inför kampanjen tillsammans med Skövdes boende- och aktivitetsarrangörer, riktade till både barnfamiljen och till motionären, som kanske vill träna inför Vasaloppet eller bara ta en sväng i något av de åtta spåren, varav ett konstsnöspår med hög snögaranti.

- Vi har satsat mycket från kommunens sida på att utveckla Billingens fritidsområde, säger Stefan Herre, chef för fritidsförvaltningen i Skövde kommun. Därför känns det väldigt roligt att vi nu kan göra en större satsning på att locka fler att upptäcka vår fina anläggning, som dessutom invigs till Vasaloppscenter den 22 december.

Den geografiska målgruppen för kampanjen är främst Västsverige med fokus på Göteborg, då det endast ligger en och en halv timme bort med bil eller tåg.

- Vi tror att det är många som ännu inte vet att Skövde har så mycket att erbjuda vad gäller vinteraktiviteter, säger Jenny Almén Linn, affärsområdesansvarig för turism på Next Skövde. Att det dessutom finns så mycket annat, så som Sveriges bästa äventyrsbad*, science center, shopping och ett bra utbud av kultur, caféer och restauranger gör att vi tror att det här kan bli en riktigt attraktiv vinterort på nära håll. Nu vill vi att fler ska prova Skövde, varför det också är budskapet i kampanjen.

En kampanjsida är framtagen för att visa hela det utbud som finns. Deltagande aktörer i kampanjen, förutom Skövde kommun och Next Skövde är First Hotel Billingehus, Scandic Hotel Billingen, Clarion Collection Hotel Majoren, Arena Skövde, Sporthyra och Billingens Stugby och Camping.

Pressmeddelande från: Next Skövde