Onsdag 11 december 2013

SJ i nytt samarbete med Apple

Nu blir det lättare att boka resa med SJ. Från och med idag kan alla resenärer med iPhone samla tågbiljetten i appen Passbook.

– Det blir enklare att hålla koll på sina biljetter och lägga dem i den förinstallerade appen Passbook, som fungerar som en elektronisk hjälpreda, säger Thomas Silbersky, SJs marknads- och försäljningsdirektör.

För de resenärer som planerar flera resor blir det lätt att ha ordning på dem i Passbook. Rätt resa visas automatiskt i samband med avgång. Det blir smidigt att via mobilen visa upp biljetten vid visering ombord. Det enda villkoret är att man har installerat SJs app ”Min resa” och beställer mobilbiljett eller e-biljett för egen utskrift. Därmed blir SJ ett av de första företagen i Sverige att erbjuda sina biljetter via Passbook.

– Via Passbok får våra resenärer även information om avgångstid och spår samt senaste eventuella ändringar i resan, säger Thomas Silbersky.

Biljetten i Passbook ingår i SJs arbete att öka servicen till resenärerna. Nyligen införde SJ gratis internet ombord på alla snabbtåg och dubbeldäckare. Under det kommande halvåret införs 20 helt nya familjevagnar med bistro och lekhörna i Intercityflottan.

SJ har under hösten dessutom genomfört en rad förbättringar för att göra det enklare att boka biljetter via mobiltelefonen.

  • Snabbare och effektivare köpflöde genom möjligheten att boka tur- och returresor
  • Snabbare söka och genomföra köp av vanligt återkommande resor
  • Enklare att välja plats på tåget, exempelvis vid fönster, om man behöver rullstolsplats eller har med sig husdjur och vill boka plats i djurkupé
  • Möjlighet att skicka om en biljett som av någon anledning inte kommit fram. Resenären kan själv bestämma när den vill ha sin biljett
Mobilsajten presenterar alltid det bästa priset baserat på resenären, exempelvis ges om möjligt sistaminuten-pris automatiskt för en student. Det är även lättare att söka tidtabell och köpa sin resa.

– Vi vill nå både affärsresenärer och privatkonsumenter. Idag är det framförallt resor i närtid som kunderna efterfrågar via mobilsajten. Resorna som köps består till 75 procent av resor med avresa samma eller nästa dag. Ytterligare en fördel är att SJ Prio-medlemmar ser poängen direkt på startsidan och enkelt kan efterregistrera köpen så att man får sina poäng, säger Thomas Silbersky.

Pressmeddelande från: SJ