Tisdag 10 december 2013

Göteborgs Symfoniker gästar Vara Konserthus

Fredagen den 13 december besöker Sveriges nationalorkester, Göteborgs Symfoniker, Vara Konserthus. Denna gång leds de av sin förre chefsdirigent Mario Venzago. Kvällens solist är det unga norska stjärnskottet Tine Thing Helseth på trumpet.

Göteborgs Symfoniker gör sitt andra besök på Vara Konserthus för denna säsong. Mario Venzago är kvällens dirigent vilket kan ses som en garant för högsta musikaliska kvalitet. På programmet står musik av Händel, Sörensen och Bruckner.

-Detta är ett perfekt tillfälle att komma i stämning inför julen tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Konserten mjukstartar med musik av Händel och fortsätter med en spännande trumpetkonsert av Sörensen med 26-åriga stjärnskottet Tine Thing Helseth som solist, berättar Paul Bothén, producent för klassisk musik på Vara Konserthus.

Göteborgs Symfoniker bildades år 1905 och består idag av 109 musiker. Sedan är 1997 är symfonikerna Sveriges nationalorkester. Orkestern har fått mycket internationell uppmärksamhet räknas till en av Europas främsta orkestrar. Man har även som mål att vara en av världens tio främsta orkestrar år 2020.

Göteborgs Symfoniker kommer tillbaka till Vara Konserthus till våren. Den 16 januari tillsammans med den tyska stjärnviolinisten Arabella Steinbacher. De gästar även på konserthuset den 27 februari, då under nye gästdirigenten tillika konstnärlige ledaren Kent Naganos ledning.

PROGRAM

F Händel - Concerto grosso
B Sörensen - Trumpetkonsert
A Bruckner - Symfoni nr. 6

Pressmeddelande från: Vara Konserthus