Måndag 9 december 2013

Vara Konserthus utlovar en spännande vår

Nyheter för våren är lunch- och afterworkföreställningar, ett husband som kommer att spela på Fredagsklubben och två nya Artist In Residence. Andra höjdpunkter i vår är Gregory Porter, Bo Kaspers Orkester, Joe Labero, Weeping Willows och Tomas Ledin.

Nytt för i år är lunch- afterworkföreställningar. En halvtimma innan föreställning bjuds det på lunch, därefter börjar föreställningen som håller på i cirka 60 minuter. Först ut är Bodil Carlsten och Gittan Glans som sjunger Brel, Dietrich och Piaf. Lite senare gästas Mattias Enn med en föreställning fylld av revykupletter från förra seklet. Dessutom kommer Johannes Brost med teaterföreställningen Limpan som är skriven av Allan Edwall.

En annan nyhet är ansiktslyftet av Fredagsklubben, som har fått ett eget husband - Bronk.

– Bronk består av framgångsrika musiker, som med bravur kommer att backa upp musikikoner som Mats Ronander och Mikael Rickfors i vårens Fredagsklubb, säger Peter Grönberg, kommunikationsansvarig på Vara Konserthus.

Till klubb OUT! i februari kommer högaktuella Daniel Adams Ray med sin senaste skiva Innan vi suddas ut. Lite senare i februari kommer de tungt gungande Mustasch, som för andra gången gästar OUT!

– Senast när vi hade Mustasch här var det fullt hus. Det finns en trogen hårdrockspublik i trakten och jag räknar med att de kommer bli samma tryck efter och på den här spelningen, säger Peter Grönberg.

Till våren kommer även Weeping Willows, som gör comeback, efter flera års tystnad. Tomas Ledin kommer med sin folkmusikföreställning. Dessutom kommer Thomas Petersson, Henrik Dorsin, Bo Kaspers Orkester och Loa Falkman.

– Ja, det finns mycket att välja på. Den spelningen som jag inte vill missa är Gregory Porter, som kommer tillsammans med Magnus Lindgren och Bohuslän Big Band. Troligtvis är det nästa riktigt stora jazzstjärna, som man bara har möjlighet att se nu, för om ett år kommer han bara att gästa större arenor, säger Peter Grönberg.

I vår fortsätter konserthuset även med de populära familjelördagarna. Först ut, för de mindre barnen, är VIT med Teater Pero som bjuder på en visuell resa i en vit värld. Senare samma dag, för barn från 5 år, spelas musikföreställningen Pettson & Findus. Till familjelördagen i mars kommer dockäventyret Konrads Kalas och lite senare på dagen är det sång och dans med Sara Edwardsson. Sista familjelördagen för säsongen gästas av dockspelet Min tur - en föreställning om att vänta. På eftermiddagen kommer Jecko & Jessie med en tokig föreställning med inslag av cirkus, jonglering och mycket humor.

Nytt för våren är även två nya Artist In Residence. Johan Wellton är jonglören som har tagit det hela ett steg till med hjälp av fysik, mekanik, men även genom att väva in existentiella frågor. Hanna Wiskari kommer att bjuda på folkmusik i vid mening, med en flirt åt jazzhållet, men även andra musikchanger. En ”gammal” bekantskap, men i ny kostym, är Simon Ljungman. I egenskap av Artist In Residence i höstas satte han upp föreställningen Mozarts Requiem, som spelades på Vara Konserthus, men som även gick på turné till både Stockholm och Göteborg. I vår fortsätter hans residence genom en ny föreställning - Simon med vänner. Den första vännen som han bjuder in är Sofia Karlsson, som kommer att backas upp av Simon Ljungman, men även delar av Augustifamiljen, kända från bland annat På spåret.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus