Torsdag 5 december 2013

Julstaden Lidköping: Julmarknadshelg 7-8/12

Till helgen förhöjs julstämningen i Lidköping med stor julmarknad, ponnyridning, tomten, musik, film och nyheten Isskulptering!

Det blir traditionell julmarknad på Rörstrand Center med ett 30-tal utställare allt från hantverk och lokala delikatesser till pröva på-aktiviteter som marsipanverkstad, bind din egen krans och öppen verkstad i Porslinsfabriken och mycket mer. Elever från De la Gardies musiklinje sjunger julsånger och det finns möjlighet att åka häst och vagn runt om i staden. Tomten sitter i sin bod på Iqbaltorget och tar emot önskelistor och bjuder alla besökare på något gott. Här fortsätter även möjligheten för alla barn att vara med och skapa vinterlandet genom att smycka granarna på Iqbaltorget med sitt egentillverkade pynt. På Stenportsplatsen anordnar föreningen Lidköping Barnens stad ponnyridning för alla barn samt att Folkets hus visar barnfilmen Vintersagor.

Nyhet! Prova på Isskulptering

Vid torget kommer Hällefors Vandrarhem och kanotcenter finnas för att visa isskulptering med sina erfarna instruktörer. Alla barn får testa på att själva göra isskulpturer och får också ta med sina skapelser hem. I Gamla Rådhuset fortsätter den populära tomteutställningen under lördagen och det finns möjlighet att gå med på en guidad tur klockan 11 och 13 med guide från Vänermuséet.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB