Tisdag 3 december 2013

Medvedev invigde Parocs nya fabrik i Ryssland

Paroc, ledande tillverkare av isoleringslösningar i Östersjöområdet, har öppnat en ny fabrik för produktion av stenullsisolering i Ryssland. Fabriken öppnades officiellt den 3 december vid en invigningsceremoni gästad av bl.a Premiärminister Dmitri Medvedev. Den nya fabriken är första steget i en serie av investeringar som Paroc planerar i Ryssland. Den totala investeringen beräknas uppgå till totalt 170 miljoner euro.

Verksamheten vid Paroc koncernens nya fabrik för produktion av stenullsisolering i Ryssland har startat. Fabriken är den första i en serie av fabriker som Paroc koncernen planerar att öppna i Ryssland. Den 3 December invigdes den nya fabriken i Izoplit, Tver vid en officiell ceremoni i närvaro av bl. a den finska Näringsministern Jan Vapaavuori och Rysslands Premiärminister Dmitri Medvedev. Öppnandet av denna nya produktionsanläggning är ett betydelsefullt steg i Parocs långsiktiga tillväxtstrategi. Investeringen motsvarar ca. 60 miljoner euro och är den första delen i en större investeringsplan som kommer att genomföras i flera steg. Den nya fabriken täcker ca. 10% av Parocs totala produktion och 120 personer har anställts i Ryssland.

”Vi har nått en viktig milstolpe i Parocs expansion. Vår nya fabrik säkerställer att vi kan ge våra ryska kunder både snabbare och bredare service än tidigare. Projektet är ett uttryck för det nära samarbetet och partnerskapet mellan Finland och Ryssland. Både finska och ryska myndigheter har varit mycket positiva till projektet och samarbetet har gått smidigt,” säger Kari Lehtinen, CEO för Paroc koncernen.

Efterfrågan på isoleringslösningar i mineralull förväntas öka i Ryssland med 8-10% årligen till 2020. Paroc har som målsättning att möta detta ökade behov genom att bygga totalt tre produktionslinjer för byggisolering och en produktionsenhet för teknisk isolering på fabriksområdet i Izoplit. Paroc uppskattar att investeringen totalt kommer att uppgå till 170 miljoner euro och utgöra ca. 30% av Parocs totala produktion. Planen är att göra ytterligare investeringar i Tver stegvis under de kommande åren. När fabriken är klar kan ca. 600 personer vara anställda i Tver.

”Från och med nu kan vi leverera lokalt producerade produkter till den ryska marknaden och på så sätt ytterligare bidra till ökad energieffektivisering och brandsäkerhet. Vårt mål är att fördubbla omsättningen i Ryssland till 2015,” säger Igor Shatz, General Director ZAO för PAROC Ryssland.

Pressmeddelande från: Paroc