Tisdag 26 november 2013

Verdis opera FALSTAFF på Läckö 2014

FALSTAFF – Verdis mästerverk, hans sista gåva till oss; en opera fylld av lek och lust, burleskerier och förtrollning – samtidigt den åldrade konstnärens tankar om ett samhälle i förändring, ett liv i ständig rörelse och om svårigheten att rymmas i en tvättkorg.

Läckö fortsätter sin Shakespearevandring på den elisabetanska scen som skapades till uppsättningen av Brittens EN MIDSOMMARNATTSDRÖM sommaren 2013.

Nu fylls borggården med historien om adelsmannen Falstaff vars frosseri i kostsam mat och dryck får honom att försöka förföra stadens rika borgarhustrur. Vilket de blir oerhört lyckliga för, enligt Sir John Falstaff själv …

Dirigent är Läcköoperans hyllade musikaliske ledare Simon Phipps. Regi av Märit Bergvall, en erfaren regissör med glimten i ögat och fötterna stadigt i Hälsinge-myllan. Kostym skapas av Anna Ardelius som gjorde succé med sina makalösa kostymer till DEN LISTIGA LILLA RÄVEN på Läckö 2012. I titelrollen ser vi Lars Arvidson, en av landets mest anlitade och omtyckta barytoner.

Premiär lördag 12 juli klockan 20. Spelas sedan ti-on, fr-lö t.o.m 2/8.

Biljetterna släpps 1 december
tel 0510 100 20 www.lackokinnekulle.se

Pressmeddelande från: Stiftelsen Läckö Slott