Måndag 18 november 2013

Teknikläger för längdskidåkare på Billingen lockar många

I somras blev Billingens fritidsområde i Skövde utsett till ett officiellt Vasaloppscenter för alla tre grenar; skidåkning, löpning och cykling. En större satsning på träningsläger inom dessa sporter planeras under kommande år. Närmast förestående är tre skidläger för längdskidåkare, från nybörjare till elit, varav ett läger är riktat till enbart kvinnor. Intresset har varit stort.

- Våra teknikläger på längdskidor vänder sig till de som är nybörjare och vill lära sig att åka skidor samt de som redan åker idag, men vill förbättra sin teknik ytterligare. Antingen för att åka snabbare eller för att kunna njuta mer i skidspåret. Åldersspannet är från 13 år till 80 år och anledningen till att detta är möjligt är att vi delar upp gruppen i mindre grupper med en ledare per 10 åkare, säger Patrik Johansson som själv är elitskidåkare och håller i tekniklägren.

Träningslägren innehåller så väl vallalektioner, föreläsningar kring träning och uppladdning inför tävling samt tekniklektioner i spåret med gruppövningar med indivudell feedback med personliga tips om förbättringar som kan göras. I dagsläget är redan det första lägret fullbokt och endast ett fåtal platser finns kvar till de övriga lägren.

- Vi är överraskade över det stora intresset, säger Patrik. Men det är fantastiska spår och möjligheter som ges här med spåranläggningen, boende, mat och spa allt samlat på samma ställe. Boende i samband med lägren erbjuds på First Hotel Billingehus, som ligger i anslutning till skidspåren.

Pressmeddelande från: Next Skövde