Onsdag 13 november 2013

Jula öppnar i Sverige, Norge och Polen

Julas fortsätter att stärka sin position på samtliga marknader. Den 14 november öppnar Jula sitt 19:e varuhus i Norge, samma dag öppnas en ny Jula outlet i Eskilstuna och den 15 november är det jubileum i Polen då varuhus nummer tio invigs.

- Vi på Jula drivs av expansion och tillväxt. Vi letar aktivt efter nya och bättre lägen. Dessutom vill vi hela tiden förbättra för våra kunder. Det är därför extra kul att vi på bara två år nu har nått milstolpen 10 varuhus i Polen. Det känns också bra att vi nu kan öppna vår andra Jula Outlet (i Eskilstuna). Den första utanför Skara, säger Karl-Johan Blank, Julas huvudägare och koncernchef.

Nummer 10 i Polen

Efter två år i Polen börjar Jula att hitta rätt. Jula är numera ett känt och uppskattat Svenskt varumärke. Julas tionde varuhus öppnar i det attraktiva Sarni Stok shopping centre, en stark handelsplats i södra Polen, i staden Bielsko-Biala. Handelsområdet lockar även kunder från andra länder, exempelvis från Tjeckien och Slovakien.
- På bara två år har varumärket Jula blivit känt i hela Polen. Varuhuset i Bielsko-Biala har ett mycket bra läge. Vi får ett fullstort Julavaruhus med nya konceptet och med väldigt starka handelsgrannar, säger Joachim Frykberg, VD Jula AB.

Ny Jula Outlet

I Sverige pågår en uppdatering av samtliga Julavaruhus. Vid utgången av 2014 ska samtliga varuhus i landet ha det senaste Julakonceptet. Eskilstuna är det senaste i raden av varuhus som nyöppnas. Nyinvigning är den 14 november och då öppnas även en Outlet.
- Varuhuset i Eskilstuna blir det andra Julavaruhuset som får en Outlet. Eskilstunas Outlet erbjuder en blandning av Julas eget sortiment, inköpta partier samt utgående produkter. Sedan tidigare finns det en framgångsrik Jula Outlet i Skara, säger Joachim Frykberg.

Hårdsatsning i Bergen

Jula satsar hårt på Norges andra stad Bergen och den 14:e november öppnar det andra Julavaruhuset i staden, på handelsplatsen Oasen i Fyllingsdalen. Varuhuset kommer att vara 3 000 m2 och innehålla hela Julas sortiment för hemmafixare och proffs. Cirka 25 personer har fått anställning.
- Under de dryga fem år som vi har varit i Norge har vi fått en fantastisk respons från våra kunder. Detta gör att vi nu öppnar vårt 19:e varuhus i landet. Vi satar hårt på Bergen med bl. a. två varuhusöppningar på relativt kort tid. Oasen är ett starkt handelsområde och vi har stora förväntningar på vår etablering där, säger Joachim Frykberg.


Pressmeddelande från: Jula AB