Söndag 10 november 2013

Julmarknad på Falkängen

Någon gnistrande snö och solsken bjöds knappast besökarna på när Falkängen i helgen öppnade sin julmarknad, snarare var det gråväder och ihållande regn, vilket dock inte verkade särskilt avskräckande med tanke på den strida ström av besökare som letade sig till Falkängen.Denna traditionella julmarknad bjöd som vanligt på ett varierat utbud av saker som hör julen, här kunde man välja och vraka bland juldekorationer, godis, presenter, kläder, mössor, hattar, hantverk i alla dess former, glögg, matnyttigt, närodlat och en hel del annat smått och gott i de olika hantverksbodarna och i Folketshus.

Kaffestugans gemytliga värme lockade många denna gråvädersdag, här serverade Mia sina kunder gröt, skinkmackor, kaffe och kakor som säkert lät sig väl smakas innan man åter gav sig ut för att spana in ännu en av de juldekorerade bodarna och deras innehåll.Inne i Folketshus entré satt tomtemor och tomtefar och julpysslade med barnen.Forshems Scoutkår var som vanligt på plats och sålde kärvar, brända mandlar, glögg och korv med bröd. Ett antal lotterier fanns också för den som ville pröva lyckan.

Här fanns även en så kallad "ShelterBox" uppställd för beskådan, scouterna samlar in pengar för att finansiera en eller flera sådan boxar. En "ShelterBox" innehåller ett kit med den mest elementära utrustningen som behövs för att en hel familj skall kunna klara sig en tid i ett katastrofområde när man mist allt. Boxen innehåller bl.a. special utvecklat familjetält, vedspis, vattenrening, matlagningsutrustning, kläder, verktyg, aktivitetspaket för barnen, myggnät, solcellslampor, filtar, vattensäkra golvmattor och en hel del annat som behövs för att överleva vardagen. Organisationen Shelterbox drivs av Rotary International som inom en vecka vid en katastrof har distribuerat ut boxarna till behövande i katastrofområdet. Varje box väger 55 kg med all utrustning och kostar totalt 6000 kronor.När kvällen kom och mörkret lagt sig över bygden infann sig i alla fall en viss julkänsla trots regnvädret då Falkängen lystes upp av diverse olika juldekorationer och lampor.Julmarknaden på Falkängen pågår under hela veckan fram till söndagen den 17 november och öppettider är mellan 10-18.