Fredag 8 november 2013

Nycirkus som trotsar tyngdlagar och logik

När finska Race Horse Company gästar Vara Konserthus den 12 november med föreställningen Petit Mal utlovas nycirkus av absolut högsta kvalitet. Den som ser föreställningen bjuds på en hissnande, humoristisk och actionspäckad upplevelse med akrobatik som trotsar både tyngdlagar och logik.

Den finska nycirkusgruppen Race Horse Company är på en världsomspännande turné med föreställningen Petit Mal, uppträdandet på Vara Konserthus är det enda Sverigebesöket i år. Med hjälp av bollar, nät, trampoliner och däck med mera ges publiken en visuell upplevelse av sällan skådat slag.

- Jag blev helt tagen när jag såg föreställningen första gången. Det är brutalt fysiskt på ett sätt jag inte sett förut och hela mitt jag ropade ut ”så här ska scenkonst alltid vara”, berättar Elin Svensson, producent på Vara Konserthus.

Race Horse Company startades 2008 och gruppens uppträdanden bygger alltid på elementen kaos, humor och överraskning. Föreställningen Petit Mal hade premiär 2010 och har sedan dess spelats på flertalet platser världen över.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus