Tisdag 5 november 2013

Staffan Becker tar över rodret på Vara Konserthus

Staffan Becker tar över rodret som ny VD och konserthuschef för Vara Konserthus. Staffan kommer närmast från uppdraget som länsmusikchef för Musik i Dalarna och som konstnärlig ledare för festivalen Musik vid Siljan.

Staffan Becker tillträder nästa år som ny VD och konserthuschef för Vara Konserthus. Staffan har en lång erfarenhet av både konstnärliga och administrativa frågor och kommer närmast från uppdraget som chef för Musik i Dalarna med Dalasinfoniettan.

- Jag ser fram emot att skapa spännande och ibland oväntade möten mellan publik och artister med hjälp av olika sceniska uttryck. Jag vill även arbeta för att ytterligare befästa Vara Konserthus position som en lokal, regional och nationell angelägenhet, säger Staffan Becker, som kommer att börja som ny VD på Vara Konserthus i april 2014.

Staffan Becker har en unik profil, då han har arbetat som professionell musiker, ekonom och som chef för Länsmusiken I Dalarna.

- Vi är mycket glada att vi lyckats locka Staffan Becker att bli vår nye chef i Vara Konserthus. Han har i sitt arbete i Dalarna visat att han har det drivet som krävs för att utveckla Vara Konserthus vidare och möta alla de utmaningar vi har framför oss, säger Sture Carlsson, ordförande i Vara Konserthus styrelse.

Staffan Becker har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt tagit en ekonomie kandidatexamen vid Stockholms universitet. Efter sina studier på musikhögskolan började han sin anställning som kontrabasist hos Kungliga Filharmonikerna. Hos Kungliga Filharmonikerna har han haft förtroendeuppdrag i både orkesterstyrelse och programråd. Under de senaste fyra åren har Staffan Becker haft uppdraget som länsmusikchef för Musik i Dalarna och konstnärlig ledare för festivalen Musik vid Siljan.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus