Måndag 4 november 2013

Dags för tredje upplagan av På Landet-festivalen

Ännu mer djur, mat och underhållning för Skaraborgs barnfamiljer—allt detta och mycket mer bjuder den tredje upplagan av På Landet festivalen på. Den 6-7 juni 2014 slår Axevalla Travbana åter upp sina portar för festivalen för hela familjen.

I 2014 års upplaga av På Landet har vi valt att öka fokusen på lantbrukets djur. Detta gör vi genom att erbjuda ännu fler uppvisningar och djuraktiviteter än tidigare.—Djur är för många familjer en viktig del av livet på landet och därför tycker vi att det är självklart att djuren ska få ett större utrymme på 2014 års På Landet-festival, säger Charlotte Backman, projektledare för På Landet.

En särskild del av mässområdet är reserverat för Djurlandet där de flesta av lantbrukets djur kommer att visas upp. Det kommer även att finnas olika aktiviteter kopplade till de olika djurslagen och uppvisningar i paddocken i anslutning till Djurlandet.

Hela idén med På Landet-festivalen är att visa upp allt det goda som livet på landet har att erbjuda. Därför kommer även livet på landsbygdens övriga delar såsom mat, lantbruk, energi och mycket mera, att ha sin givna plats under På Landet festivalen.

Just nu pågår arbetet för fullt med att boka in aktiviteter och sälja in mässplatser. Målet är att kunna locka minst 20 000 besökare till familjefesten i juni 2014.

På Landet—en fest för hela familjen

På Landet festivalen arrangeras av Hushållningssällskapet Skaraborg och Axevalla Travbana sedan 2010. Samarbetet har historiska anor då de två parterna tillsammans arrangerade Europeisk Lantbruksmässa i Axvall (ELMIA) för första gången 1935. Sedan 2010 har målet varit att På Landet festivalen ska vara Skaraborgs bästa familjeevenemang.

Pressmeddelande från: Hushållningssällskapet Skaraborg