Torsdag 31 oktober 2013

Tibro presenteras som etableringsort på årets underleverantörsmässa i Jönköping

Är du stark nog att etablera dig i Tibro? Under den parollen deltar Tibro kommun och ett antal små Tibroföretag gemensamt på årets underleverantörsmässa, Elmia Subcontractor, i Jönköping den 12-15 november. En av de deltagande Tibroföretagarna kommer att cykla från Tibro till Jönköping på en lila, flockad cykel – en symbol för Tibros många livskraftiga företag och den entreprenöranda som präglar den lilla västsvenska industriorten.

Tibro är en västsvensk kommun med 10 700 invånare som präglas av engagemang, aktivitet och entreprenörskap. Näringslivet är rikt med över 800 registrerade företag i 170 branscher. Tibro kommun arbetar offensivt med näringslivsutveckling och etableringsfrågor i samarbete med de lokala företagen i olika nätverk.

I år har ett antal företagare från Tibro gjort gemensam sak och ställer ut på underleverantörsmässan Elmia Subcontractor. De delar monter med Tibro kommun som för första gången någonsin deltar på Elmia i syfte att lyfta fram Tibro som etableringsort.

– Vi jobbar målmedvetet med att utveckla det lokala näringslivet tillsammans med våra företag. Det har resulterat i en rad gemensamma satsningar, bland annat ett offensivt etableringsarbete. Därför kändes det naturligt för oss att göra en satsning på Elmia när det fanns ett intresse för det från en grupp företagare, säger näringslivschefen Per Garenius.

– Fördelen med att driva företag i Tibro är att det finns bra lokaler, att det är lätt med transporter, att det är en trevlig kommun att leva och bo i och att det är naturligt att samverka med både andra företagare och med kommunen, betonar en av de deltagande företagarna, Fredrik Gustavsson.

En monter som sticker ut – precis som Tibro vill göra!

Tibros monter kommer högst sannolikt att skilja sig en del från övriga montrar på Elmia-mässan. Montern har formgivits av Tibro kommuns kultursekreterare Jenny Ekman, som även är konstnär. Jenny har tillsammans med de deltagande Tibroföretagen försökt skapa en monter, som även i sin form sänder ut signaler om det som är signifikativt för Tibro.

– För mig är Tibro en ort med ett gott samverkansklimat och mycket engagemang och skaparkraft. Här är ingenting omöjligt, känns det som, och det är det vi har velat visualisera på olika sätt i montern, förklarar Jenny.

Följande Tibroföretag finns representerade i montern:
  • ATEK – Automationsteknik i Tibro AB
  • FlexFlock AB
  • Ingenjörsfirman Evert Johansson AB
  • Löfs Specialmaskiner AB
  • Mellansvenska Industriprodukter AB
  • Fastighetsägare och mäklare i Tibro

En lila flockad cykel på väg mot Jönköping den 12 november

Det är inte bara Tibros mässmonter som kommer att sticka ut. Det kommer även en lila flockad cykel att göra. För Tibro är den flockade cykel en symbol för innovation, design, närhet, uthållighet och utmaning. En innovation som uppstår i det kreativa gränssnittet mellan en lyhörd industri och ett nyfiket konstnärskap. En design skapad genom ingenjörskompetens och ett tilltalande formspråk. En uthållighet manifesterad genom envis övertygelse. En övertygelse om att ingenting är omöjligt.

Därför är det inget konstigt att en Tibroföretagare väljer att trampa de 84 kilometrarna mellan Tibro och Jönköping till Elmia Subcontractor under några kalla och mörka morgontimmar tisdagen den 12 november. Det är en fusion av innovation, design, närhet, uthållighet och utmaning. Det är Tibro.

(Fast för ultracyklisten Kaj Kosonen som trampar är det ingen utmaning. Mest en mesig morgonträning.)

Mingel i Tibros monter den 14 november

Är du nyfiken på Tibros Elmiasatsning är du välkommen att besöka oss i vår monter någon gång under mässdagarna. Torsdagen den 14 november kl. 15.30-17.00 bjuder vi på mingel i vår mässmonter, D02:46, med små men naggande goda läckerheter från Västergötland och en talkshow, där de utställande företagen presenteras lite närmare.

Du är självklart välkommen att kontakta oss även vid någon annan tidpunkt, före eller under mässan.

Pressmeddelande från: Tibro kommun