Torsdag 31 oktober 2013

Höstkonsert på Kinnekullegården - Amedeo & Belinda - hittar hettan i latinmusiken!

Jazz på cello och gitarr? En ovanlig kombination kan man tycka - men här svänger det till rejält. Toppa med en fantastisk röst och scennärvaro så har du Amedeo & Belinda i ett hett, chilidoftande nötskal. På fredag den 15 november kan man ta del av denna kryddiga musikaliska anrättning som passar bra nu när höstrusket svept in över oss. Det har blivit något av en tradition med en höstkonsert på Kinnekullegården och i år gästas publiken alltså av duon Amadeo och Belinda.

Gitarristen Amedeo Nicoletti kommer från Italien. Belinda Riquelme, som både sjunger och spelar cello, är född på Kuba. Däremot var det i Stockholm de började spela tillsammans för snart tjugo år sedan.

Musiken, som de oftast skriver själva, är starkt influerad av latin jazz. Samspelet är tätt och känslosamt. När Belinda använder sin röst för rytmiska effekter höjs temperaturen ytterligare och man förflyttas snabbt till varmare breddgrader. Duon gör också egna, originella tolkningar av standards från pop- och rock-världen.

Båda är rutinerade musiker som har spelat i en mängd sammanhang. Amedeo har samarbetat med bland andra Lars Gullin, Eric Bibb och Cyndee Peters. Belinda har studerat cello både på Kuba och i Ryssland och har bland annat spelat med Orquesta Aragon.

Belinda Riquelme Rodrigues, cello, sång
Amedeo Nicoletti, gitarr

Arr: Kulturen Götene kommun, Kinnekullegården, Studiefrämjandet, Kultur i Väst