Torsdag 24 oktober 2013

Stor hopphelg med eliten i Skövde

I helgen blir det stor hopphelg på Grevagården i Skövde med både Volkswagen Grand Prix och Swedish Riders Trophy. Det blir två dagar spännande och intensiv hoppning med svenska hoppeliten i startfälten.

Nyblivna EM medaljören Jens Fredricson, förra årets VW-finalsegrare Emma Emanuelsson, OS-medaljören Peder Fredricson och sjufaldiga svenska mästaren Helena Persson finns bland andra i startfältet.
Volkswagen Grand Prix på Grevagården är säsongens fjärde omgång och sista chansen att kvala till finalen på Flyinge i november. De tre främst placerade i varje deltävling är garanterade en finalplats och sedan fylls startfältet på från seriens rankinglista.

Till finalen den 13 november är också de fem högst rankande svenska ryttarna på världsrankingen. Rolf-Göran Bengtsson har redan meddelat att han planerat in finalen och tänker komma.

Förutom Volkswagen Grand Prix bjuder tävlingarna på Grevagården även på den tredje delfinalen av Swedish Riders Trophy. Bland en rad välkända namn i startfältet finns också segraren från första kvalet, Douglas Lindelöw. Douglas satsar mot OS i Rio 2016 och har en EM-guldmedalj som Young Rider bakom sig. Segraren Jacob Hellström som vann andra kvalet och är känd för att rida otroligt snabbt finns också på plats. Jacob toppar tabellen efter två omgångar av Swedish Riders Trophy före Victoria Almgren och Jörgen Larsson.

Elitsatsande Johan Lundh tar emot Sveriges toppskikt på hemmaplan i Skövde under Volkswagen Grand Prix. Han startar med två hästar i kvalet och den som går bäst där, tar sig förhoppningsvis till söndagens final.
Rutinerade Johan Lundh har en bra känsla för hästarnas form inför Volkswagen Grand Prix. Båda känns i väldigt bra kondition, det kommer bli dagsformen som avgör säger Johan.
- Miebello är min egen häst och den är tillbaka igen nu efter en paus på grund av en tråkig fästinginfektion. Den andra hästen jag rider i största klassen heter Stenhaga Anders Wiktor L och ägs av Anna Ellhage som också hör hemma i trakten. Med den hästen var jag femma i Södertälje för en vecka sedan i VW Grand Prix, så nu är jag revanschsugen, säger Johan.

Dessutom är det premiär för ungdomsryttarnas kval till Scandinavium via GHS Morgondagens vinnare och Young Rider Krafft Cup. "Alla" vill dit. 16 juniorer och 16 ungdomsryttare kvalar via fyra tävlingar samt en semifinal i Borås vid SM-tävlingarna i februari 2014, till final i Scandinavium under Gothenburg Horse Show 27 februari - 2 mars.

Sista tävlingshelgen i oktober är också sista chansen för ungdomsryttarna att kvala in till Volkswagen Ungdoms Grand Prix som rids i samband med finalen på Flyinge.

24-27 oktober Varbergs Ridklubb, tävlingsplats Grevagården, Skövde

TV-tider:
Swedish Riders Trophy direktsänds på Horse 1 lördag 26 oktober 15:00
Volkswagen Grand Prix direktsänds på webb-TV samt på Horse 1 lördag 26 oktober 18:00

Pressmeddelande från: Svenska Ridsportförbundet