Tisdag 22 oktober 2013

Säljstart i visningshuset på Laxhall vid Vänern

Visningshuset på Seaport Laxhall står nu möblerat och klart och under måndagen går säljstarten för fritidshusen på Torsö utanför Mariestad. Ett hundratal personer har hittills visat intresse för de sjönära husen som erbjuder ett bekvämt boende vid Vänerns strand.

På Torsös västra kust, så långt ut i Vänern man kan komma landvägen, byggs nu Seaport Laxhall. Ett nytt fritidsområde som kombinerar det naturnära fritidsboendet med det närmast urbanskt bekväma. Hundratalet intressenter har följd projektet sedan start och under måndagen gick slutligen säljstarten.

– Intresset är väldigt stort. Husens läge och omgivningen här ute är unik, varför det känns extra intressant att jobba med projektet. Restaurang Hamnkrogen här bredvid har haft sin bästa säsong någonsin. Självklart till del beroende på det fina vädret men också en hel del nyfikenhet kring hamn- och fritidsområdet på Laxhall, berättar Bo Åsenhielm som driver Seaport Laxhall AB.
På Seaport Laxhall finns det plats för 18 fritidshus i form av moderna sjöbodar på 60 kvm. Husen är belägna 15 meter från vattnet och har vardera ca 80 kvm uteplats varav balkong på 23 kvm. Utemiljön står i centrum men gräsmattan lyser med sin frånvaro.

– Konceptet bygger på närhet. Närhet till båtlivet, naturen och det bekymmerslösa fritidslivet. På ena sidan går färjan mellan Torsö och Brommö och på andra sidan finns en restaurang. Mer liv än så är det dock inte. Här hörs inga väg- eller bakgrundsljud vilket skapar naturlig stillhet och ro under årets alla årstider.
Områdets nya småbåtshamn står nu färdig liksom ett visningshus fyllt med möbler från Input interiör i Skövde. Planlösningen är öppen och stilren - ritade för socialt umgänge året runt.

– Huset är ljust och tillgängligt men också väldigt hemtrevligt. Här kan man skapa sig ett gott liv på 60 kvm. Ett spännande möblemang har valts ut för att visa på husets många möjligheter. Flera av möblerna är närproducerade från lokala producenter såsom Offecct och Lundbergs möbler, berättar Maria Alt Ljunggren på Input interiör.

Seaport Laxhall har blivit möjligt tack vare de lättnader i strandskyddet som införts för att stimulera utvecklingen av näringslivet på landsbygden. Genom satsningen vill Mariestads kommun förstärka möjligheterna för Skaraborgarna att ta del av friluftslivet på både land och vatten. Kommunstyrelsens ordförande i Mariestad - Johan Abrahamsson har beskrivit området som Vänerns Bohuslän med bergshällar och sanddyner men också att det, än så länge, är relativt oupptäckt.

– Kommunens stöd har betytt mycket. De känner till platsens stora attraktionskraft och ser dess potential. Överlag har projektet blivit väldigt positivt mottaget av såväl grannar som besökare, avslutar Bo Åsenhielm.

Pressmeddelande från: Input interiör