Tisdag 15 oktober 2013

Tågavgångar mellan Skövde och Falköping dras in

Västtrafik drar in helgturerna med tåg klockan 02.12 mellan Skövde och Falköping på grund av fortsatta problem med fylla och bråk. Trots insatser med bland annat väktare ombord kan varken resenärernas eller personalens säkerhet garanteras.

Senast i helgen fick polis kallas till perrongen i Skövde för att hjälpa till med ordningen vid avgång. Personalen vittnar om hot, bråk och passagerare som vägrar betala.

– Situationen är ohållbar. Vi kan inte längre acceptera att passagerare uppträder hotfullt mot vår personal och fuskåker, säger Jarl Samuelsson, ansvarig för tågtrafiken på Västtrafik.

Västtrafik och SJ har samarbetat med Falköping och Skövde kommuner, Jernhusen och polisen för att komma till rätta med problemen. Nya regler har införts där resenärerna måste visa upp giltig biljett på perrongen före påstigning. En ny sms-biljett har tagits fram för att göra det enklare att betala för resan. Västtrafik har sedan augusti 2012 även haft ordningsvakter på perrongen för att hjälpa till med ordningen vid de aktuella avgångarna.

Stoppet införs med omedelbar verkan. Västtrafik kommer att arbeta vidare tillsammans med berörda parter för att försöka hitta en lösning på problemen.

Pressmeddelande från: Västtrafik