Måndag 7 oktober 2013

Irländsk folkmusik med Eileen på Vara Konserthus

Det blir en riktig helkväll med medryckande irländsk folkmusik när folkpopgruppen Eileen besöker Vara Konserthus nu på fredag.

Eileen har spelat på Vara Konserthus ett flertal gånger och kommer nu tillbaka i samband med Fredagsklubben den 11 oktober. Det utlovas en riktig helkväll med fartfylld musik och god mat.

- Vi hoppas på en kväll med glädje och feststämning som kan pigga upp i höstmörkret, berättar Susanne Staberg, violinist i Eileen.

Lidköpingsgruppen Eileen bildades år 2006 och är ett populärt inslag på musikscener runt om i Västra Götaland. Redan från start var avsikten att spela folkpop från de brittiska öarna, men även med influenser från skandinavisk och amerikansk folkmusik. Musiken är medryckande och det är uppenbart för de som lyssnar att gruppmedlemmarna i Eileen har kul på scen.

Fredagsklubben är ett återkommande koncept på Vara Konserthus och varje säsong brukar det vara två spelningar. Eileen spelar på höstens första Fredagsklubb och senare i höst kommer rockabillydrottningen Eva Eastwood. I samband med spelningarna har restaurangen öppet och serverar en carverybuffé med nygrillat kött.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus