Måndag 7 oktober 2013

Kampanj ska locka fler till kollektivtrafiken

Nu får 200 000 hushåll i Västsverige ett erbjudande från Västtrafik om att testa kollektivtrafiken gratis i två veckor. Målsättningen är att få fler bilpendlare att upptäcka fördelarna med att resa kollektivt.

Erbjudandet, som börjar skickas ut nästa vecka, går till hushåll över hela Västtrafiks område. Västtrafik har tidigare under året genomfört två prova-på-kampanjer och uppföljningar visar att de gett goda resultat. Tillsammans förväntas årets tre kampanjer locka 25 000 nya resenärer till kollektivtrafiken.

– Resultatet visar att fler och fler upptäcker fördelarna med att åka kollektivt. Genom att resa med Västtrafik slipper man bilköer, trängselskatt och parkeringsavgifter och bidrar samtidigt till en hållbar utveckling, säger Maria Björner Brauer, enhetschef försäljning och marknad Västtrafik.

Prova-på-kampanjer är ett av verktygen för att nå Västtrafiks målsättning om att fördubbla antalet resenärer i kollektivtrafiken fram till år 2025. Den som uppfyller kriterierna får ett gratis Västtrafikkort i brevlådan. Kortet gäller i två veckor på alla Västtrafiks fordon i Västsverige och måste aktiveras senast den 31 december.

Pressmeddelande från: Västtrafik