Måndagen den 23 september 2013

Höstens första Familjelördag i Vara Konserthus

Nu på lördag, den 28 september, är det dags för höstens första Familjelördag i Vara Konserthus. Familjelördagen bjuder bland annat på Böjligheter, möjligheter, en dansföreställning för de minsta barnen och föreställningen Tjaba, tjena, hallå! med barnens favorit Mojje. Förutom föreställningar blir det även prova-på-aktiviteter för hela familjen.

På lördag är det dags för den första av höstens tre fullmatade familjelördagar i Vara Konserthus. Under förmiddagen spelas för de minsta barnen föreställningen Böjligheter, möjligheter av Embla dans & teater. Barnen bjuds på en fantastisk resa där allt är möjligt. Dansarna balanserar, gungar och studsar mot varandra som färgsprakande, dansande flipperkulor och singlar mot marken som små lätta fjädrar. Föreställningen ges två gånger på förmiddagen och varje föreställning avslutas med en dansverkstad tillsammans med barnen.

- Det är en härlig föreställning, och jättekul att barnen själva får testa på att vara med bland klossar och scenografi på scenen efter föreställningen, berättar Ralph Soovik, producent på Vara Konserthus.

Under eftermiddagen spelas den galna showen Tjaba, tjena, hallå! med Mojje och hans band. En föreställning med allsång, tävlingar, hopp och studs och en massa galna påhitt. Mojje är känd från flera olika sammanhang, genom åren medverkat flera olika tv-program, bland annat Så ska det låta, och haft egna barnprogram i Tv4. I sommar har han turnerat Sverige runt med scenshowen Diggiloo.

- Biljetterna till Mojje är nästan slutsålda men det finns fortfarande biljetter till småbarnsföreställningarna kvar, så ta chansen att komma till konserthuset och ha en kul dag med hela familjen, säger Ralph Soovik.

Dagen i övrigt bjuder som vanligt på fullt med aktiviteter, bland annat kommer alla barn att ha möjlighet att måla keramik tillsammans med Pick-n-paint från Göteborg. Det kommer även att vara trumverkstad där barnen får prova på att spela trumset och olika slagverksinstrument och musicera tillsammans på ett enkelt sätt.

Pressmeddelande från: Vara konserthus