Tisdagen den 10 september 2013

Apple presenterar iPhone 5c – vår mest färgglada iPhone någonsin

Apple presenterade idag iPhone 5c med helt ny design, fullmatad med nya suveräna funktioner och tillgänglig i fem snygga färger – blå, grön, rosa, gul och vit. iPhone 5c bygger på funktioner som människor känner igen och älskar, som den vackra 4-tums Retina-skärmen, A6-chip för blixtsnabb prestanda och 8-megapixels iSight-kamera. Och som grädde på moset utmärkt batteritid. iPhone 5c levereras med fler LTE-band än någon annan smartphone, en ny FaceTime HD-kamera och iOS 7, den viktigaste uppdateringen av iOS sedan den första modellen av iPhone.

”iPhone 5c har allt som iPhone 5 har och mer därtill i en helt ny design fullmatad med nya suveräna funktioner”, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”iPhone 5c har ett snyggt hölje i polykarbonat som känns lika gediget som det ser ut.”

iPhone 5c har en helt ny design och ett hölje tillverkat i ett enda stycke tålig polykarbonatplast med en stålram som gör att den känns både robust och rejäl. Stålramen rymmer de inbyggda komponenterna och fungerar dessutom som flerbandsantenn. Höljet har en helt sömlös struktur med skyddande, glansig ytbehandling. Som ett komplement till den helt nya designen hos iPhone 5c har Apple skapat mjuka, matta fodral med foder av mikrofiber som utgör en kontrast till den glansiga, hårda ytan. De snygga silikonfodralen har ett unikt cirkelmönster där produktfärgen lyser igenom på sina ställen. Och eftersom iPhone 5c finns i fem olika färger och du har sex olika fodral att välja mellan kan du skapa många skojiga färgkombinationer.

iPhone 5c har alla de funktioner som kunderna älskar hos iPhone 5 och mer därtill. Det Apple-designade A6-chippet gör iPhone 5c otroligt effektiv och strömsnål och bidrar dessutom till lång batteritid. Det innebär att allt du gör går blixtsnabbt, från att starta appar och läsa in webbsidor till att ladda ner e-postbilagor. iPhone 5c har en fantastisk 4-tums Retina-skärm och en 8-megapixels iSight-kamera, världens populäraste kamera. iPhone 5c har även en ny FaceTime HD-kamera för ännu bättre FaceTime-samtal och självporträtt och med iOS 7 har du för första gången möjlighet att ringa FaceTime-samtal med enbart ljud.

Med iPhone 5c kan du ännu enklare ansluta till höghastighetsnätverk tack vare stöd för upp till 13 LTE-band¹ för trådlöst, vilket är mer än någon annan smartphone i världen. Tack vare överföringshastigheter på upp till 100 Mbit/s² kan du surfa, ladda ner och streama innehåll ännu snabbare. iPhone 5c stöder Wi-Fi-standarden 802.11 a/b/g/n med dubbla frekvensband för upp till 150 Mbit/s² samt Bluetooth 4.0. iPhone 5c har en fantastisk samtalstid på 10 timmar i 3G-nät, upp till 10 timmars webbsurfning via Wi-Fi- och LTE-nätverk och upp till 8 timmar i 3G-nät samt upp till 10 timmars videouppspelning och upp till 40 timmars ljuduppspelning.³

iPhone 5c levereras med iOS 7, den viktigaste uppdateringen av iOS sedan den första modellen av iPhone, som har ett nytt imponerande användargränssnitt med helt ny design och en elegant färgpalett, tydliga funktionella lager och subtila rörelser som ger en mer levande och dynamisk känsla. iOS 7 kompletterar den läckra utsidan av iPhone 5c med matchande bakgrundsbilder och en känsla av genomskinlighet som gör hela användarupplevelsen lite mer färgglad. iOS 7 har hundratals nya funktioner, bland annat Kontrollcenter, Notiscenter, förbättrad multitasking-funktion, AirDrop, förbättringar av Bilder, Safari, Siri och iTunes-radio, en kostnadsfri internetradiotjänst som baseras på det du lyssnar på i iTunes.^(4)

Kunder som köper iPhone 5c har tillgång till Apples banbrytande App Store med över 900 000 appar riktade till användare av iPhone, iPad och iPod touch i 155 länder runtom i världen. Över 50 miljarder appar har redan laddats ner från App Store och kunderna kan välja och vraka bland ett otroligt apputbud i 23 kategorier, däribland dagstidningar och tidskrifter via Nyhetskiosk, spel och underhållning, affärer, nyheter, sport, hälsa och träning samt resor.

iPhoto, iMovie, Pages, Numbers och Keynote som är särskilt utvecklade för iOS är bland de mest populära apparna på App Store och finns nu att ladda ner gratis vid köp av iPhone 5c. Med iPhoto och iMovie kan du få ut mer än du trodde var möjligt av dina bilder och filmer och med hjälp av Pages, Numbers och Keynote kan du skapa, redigera och dela snygga dokument, kalkylblad och presentationer på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Tillgänglighet

iPhone 5c finns i blått, grönt, rosa, gult och vitt. Fodral till iPhone 5c finns i blått, grönt, rosa, gult, svart och vitt. iPhone 5c kommer att säljas i Australien, Frankrike, Hongkong, Japan, Kanada, Kina, Puerto Rico, Singapore, Storbritannien, Tyskland och USA från och med fredagen den 20 september. iOS 7 blir tillgängligt som kostnadsfri uppdatering onsdagen den 18 september till iPhone 4 och senare, iPad 2 och senare, iPad mini och iPod touch (femte generationen) i höst. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla produkter

¹ LTE är tillgängligt hos utvalda operatörer. Nätverkshastigheten beror på operatörsnätverket. Kontakta operatören för mer information.
² Baserat på teoretiska hastigheter. Faktiska hastigheter kan variera.
³ Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
^(4) iTunes-radio blir tillgängligt i samband med lanseringen av iOS 7 i USA.

Pressmeddelande från: Apple