Fredagen den 30 augusti 2013

Jula etablerar gränshandelsvaruhus

Våren 2014 öppnar Jula ett fullskaligt varuhus på Charlottenbergs shoppingcenter i Eda kommun
- Charlottenberg har blivit en stor handelsplats för gränshandeln i Norge. Med etableringen i Charlottenberg täcker vi upp norra Värmland på svenska sidan och även inre Østfold på den norska sidan, säger Per-Eric Frost, etableringschef Jula AB.

Värmland är en stark marknad för Jula. Etableringen i Karlstad har varit en av Julas mest framgångsrika och med Charlottenberg kommer Jula att stärka varumärket ytterligare i Värmlandsregionen. Charlottenberg har även en tydlig inriktning mot gränshandel och för Jula är det första varuhuset med den inriktningen.

- Man kan säga att Julas varuhus i Charlottenberg är en gemensam Svensk-Norsk etablering. Nu täcker vi in hela Värmland på ett bra sätt, säger Per-Eric Frost.

Jula öppnar i ett köpcentrum som byggs av Olav Thon-gruppen. På handelsplatsen, nära Jula, öppnar även Sveriges förmodligen största dagligvaruhus på cirka 15 000 kvadratmeter.

- Varuhuset i Karlstad är ett av Julas starkaste. Vi är säkra på att även Charlottenberg kommer att bli mycket framgångsrikt, säger Julas VD, Joachim Frykberg.

Pressmeddelande från: Jula AB