Torsdagen den 15 augusti 2013

Nyhet! Kom i ”Retur” till Kinnekulle

Sista helgen i september är det dags för första upplagan av evenemanget ”Returrundan Kinnekulle”. En ny idé om ett evenemang på hösten, där aktörerna på Kinnekulle precis som man välkomnar våren under Vårrundan Kinnekulle, nu även avrundar årets säsong med att bjuda in till ”Returrundan Kinnekulle”.

Tanken är att erbjuda en helg fylld av byggnadsvård, återanvändning, möbelrenovering, loppmarknader, antikviteter, konst och hantverk, natur- och skogsvård och dessutom trevliga mat- och kaffeserveringar runt om på Kinnekulle!

Förutom vacker natur är Kinnekulle fullt av gamla vackra hus, som inspirerar till varsam renovering. Byggnadvård och återanvändning ligger bygden varmt om hjärtat och har många duktiga yrkesmän och kvinnor inom området. Därför görs nu satsningen på Returrundan, där all denna kunskap, material och gamla saker har samlats.

På ett 20-tal olika platser runt om i Kinnekullebygden kommer besökare att få möjlighet att lära sig tekniker inom fönseterrenovering och byggnadsvård, det blir workshops kring idéer för bland annat återbruk av textiler. Hantverkare kommer demonstrera pappspänning av tak och lerklining av väggar samt ge värdefulla tips på målning med linoljefärg, limfärg, ådring och marmorering. Dessutom blir det chans för den shoppingsugne att fynda antikt, second hand, kuriosa och många roliga udda ting under denna septemberhelg på Kinnekulle.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB