Onsdagen den 14 augusti 2013

Engelska helgen i Hjo

I helgen förvandlas Hjo till ett England i miniatyr när den årliga Engelska helgen med tillhörande British Motor Meet äger rum. Hela lördag 17 augusti till söndag 18 augusti blir det engelskt tema för hela slanten inklusive vänstertrafik, engelsk mat, engelska bilar och engelsk musik. Även besök av Bosse ”Bildoktorn” Andersson, känd från TV, står på agendan.

Under två dagar, från lördag till söndag, förvandlas trästaden Hjo till ett mini-England. Till och med trafiken är planerad att slå om till vänstertrafik med bilparad utmed huvudgatan under lördagen. I övrigt bjuds engelsk musik när The Crood gästar Restaurang Bryggan under lördagskvällen. Även på Hotell Bellevue spelas engelsk musik samma kväll. I övrigt går den traditionsenliga bilutställningen British Motor Meet av stapeln, där engelska bilar står prydligt uppställda i Hjos vackra stadspark och givetvis erbjuds engelsk mat på stadens restauranger där fish n’ chips är en given rätt. Kan det bli mera engelskt än så?

Ett annat och mycket uppskattat inslag är Bosse ”Bildoktorn” Andersson. ”Bosse Bildoktorn” är kanske mest känd från SVT. Bosse Andersson är bilmekaniker i grund, men har under åren även blivit erkänd som skribent, författare och fotograf. Under lördagen den 17 augusti kåserar och signerar han böcker i Hjo.

”Vi ser fram emot en väldigt lyckad och engelsk helg”, säger Erik Lundqvist som är en av arrangörerna bakom den Engelska helgen.

Pressmeddelande från: Hjo kommun