Tisdagen den 13 augusti 2013

Kulturarvsdagen i Västsverige

Vad sägs om att upptäcka folkparkernas dragningskraft i Bohuslän, bli stenbiten i Råbäcks hamn, lära dig mer om den gamla kyrkobyggnaden i Svenneby eller åka på museirally i Lidköping? I Västsverige har många museer och institutioner, föreningar och ideella krafter gjort gemensam sak och vill visa upp sina fascinerande och spännande mötesplatser under Kulturarvsdagen 8 september.

Årets tema: Människors mötesplatser

Platser som gett utrymme för människors möten är idag utsatta för ett stort förändringstryck, i synnerhet i städer och tätorter. Öppna platser förtätas. Miljöer där människor samlats för olika aktiviteter, kulturella såväl som politiska, omvandlas, individualiseras och kommersialiseras. Alla medborgare har inte längre tillgång till dessa platser. Många sådana, offentliga mötesplatser, har vanligen en lång historia och ett rikt kulturarv, byggnader och anläggningar av hög kvalitet som ofta har finansierats av det allmänna och ideella krafter.

Kulturarvsdagen på webben

På en specialsajt för Kulturarvsdagen i Västsverige finns massor av aktiviteter som vill synliggöra den lokala historien och kulturarvet. Välkommen att kika in på vår sajt och hitta de aktiviteter som intresserar dig mest! Obs. sajten uppdateras kontinuerligt med nya aktiviteter.

Kulturarvsdagen i Västsverige: www.kulturarvsdagenivast.se

Pressmeddelande från: Västarvet