Tisdagen den 13 augusti 2013

Dags för invigning av Götene skatepark

Snart är det dags att inviga den nya skatepark vid Västerby i Götene, i dagarna har de färdiga gräsmattorna rullats ut, betongarbetena är klara och det återstår bara lite småsaker som att plantera träd, sätta upp papperskorgar m.m.

Men redan nu används parken flitigt under dagarna, inte ovanligt att man ser ett 25-tal ungdomar igång med brädor och cyklar på de nya ramperna.

Man kommer även att sätta upp belysning så att det går att åka även under de mörka timmarna, men bara fram till 23.00 på vardagar och till 24.00 på helger, därefter bryts strömmen för att inte störa boende i omgivningen.

Bakgrund:

Ungdomarna i Götene tröttnade på att det enda som fanns att tillgå för skateboardintresserade var gamla och nötta träramper. I september 2010 satte de därför ihop ett medborgarförlag om att renovera en utav ramperna. Det anordnades ett möte där ungdomarna fick träffa rektorn på vars skola rampen stod och tekniska kontoret som eventuellt skulle ta rampen till soptippen. Men mötet tog en ny vändning. Man beslöt sig för att skrota rampen och tänka nytt. Att åka på träramper var "ute", men betong var "inne". Och på den vägen är det. Nu har vi en färdig streetskatepark, helt unik i sitt slag, i Götene kommun.

Invigningen av Götene Skatepark blir lördag den 24 augusti, klockan 15.00-22.00, invigningsprogrammet pågår mellan kl. 18.00-20.00.