Torsdagen den 27 juni 2013

Stora Mercedes-Benz träffen i Skövde

Sista helgen i juni, den 28 till 30 juni, genomför Mercedes-Benz Klubben Sverige sin årliga träff vid Billingehus i Skövde. MBKS är en klubb som är öppen för alla med intresse för Mercedes-Benz.

"Vi är cirka 3000 medlemmar och de flesta äger en eller flera Mercedes. Det finns inget krav på att det ska vara gamla bilar. Många medlemmar har bilar av de senaste årsmodellerna med, men det finns naturligtvis ett stort antal medlemmar som äger äldre modeller, säger Jan Östlund."

"I år kommer träffen att samla 120 bilar och 230 deltagare. De äldsta bilarna är från 50-talet och det kommer att delta ett antal 2-sitsiga bilar från 60-talet och framåt. I år firas dessutom 50-årsjubileum för Mercedes-Benz 230 SL, den s.k. Pagodan. fortsätter Jan Östlund."

Vid årets träff samlas de flesta deltagarna till Skövde och Billingehus på fredag eftermiddag. Ytterligare ett antal ansluter på lördag morgon.

"Under lördag kommer det att göras en utflykt längs de vackra vägar runt södra Billingen och där kommer man att passera ett antal kontroller med frågor och praktiska prov. Målet för dagen är förlagt till Knistad där vi kommer att äta en god lunch. Lördagen avslutas med middag, prisutdelning och dans. På söndag skiljs vi efter en lång och stärkande frukost, avslutar Jan Östlund"

"Vi är glada att Skövde får äran att ta emot ett evenemang som detta. Och att de besökande får chansen att uppleva våra fina omgivningar i sommarskrud, säger Ulf Andersson tf VD för Next Skövde"

Pressmeddelande från: Next Skövde