Måndagen den 24 juni 2013

Invigning av lekplatsen Solbacken i Götene

Den 29 juni invigs den nya lekplatsen Solbacken i Götene. Det bjuds på musikunderhållning, glass till alla barn och invigningstal av kommunstyrelsens ordförande.

Arbetet med att utveckla Solbacken har pågått sedan förra sommaren. Uppgiften har varit att skapa lekmöjligheter i parken för både mindre och större barn. Lekredskapen gjordes iordning under hösten och nu i vår har planteringar med växter och häckar färdigställts. De sista delarna i arbetet är att göra anslutningsgångar in till småbarnsleken samt att komplettera belysningen. Som en extra utsmyckning av parken kommer en grind att sättas upp, designad och tillverkad av smeden Therese Engdahl från Husaby.

Målet har varit att göra parken till en attraktiv mötesplats över generationsgränserna, både vacker och rolig. För att fira att arbetet nu är klart hålls invigning av parken den 29 juni mellan klockan 12 och 14. Programmet består av musikunderhållning för olika smakinriktningar samt glass och fika till små och stora. Klockan 13 kommer kommunstyrelsens ordförande, Kenth Selmosson, att hålla invigningstalet. Firandet sammanfaller med avslutningen på mångfaldsveckan och vi hoppas på en riktigt festlig dag med många besökare i alla åldrar.

Pressmeddelande från: Götene kommun