Onsdagen den 19 juni 2013

Anonym bensinmack i Hällekis

Förra våren fick Hällekis sin så efterlängtade bensinmack som placerades nere vid Hönsäters hamn för att även båtarna skulle ha möjlighet att fylla på bensin eller diesel. Mackens överlevnad hänger på att så många som möjligt tankar här.

De flesta som bor i bygden känner med säkerhet till att det finns en mack i Hällekis men alla besökare och turister som kommer till samhället eller bara passerar igenom kommer för tillfället inte att mötas av någon skylt som upplyser om att det går att tanka.Förra året sattes en liten "trottoarpratare" upp i korsningen vid Folketshus där vägen går ner till småbåtshamnen och Hönsäters hamn där macken ligger. Periodvis var den dock gömd i högt gräs, men i år finns inte ens den kvar som upplysning till passerande bilister.Då Green Petroleum macken som ägs av PR Slamsugning är ytterst viktig för samhället är det lite märkligt att det inte sätts upp någon hänvisningsskylt vid genomfartsvägen så att man får fler kunder. Särskilt nu i semestertider passerar det ju en betydande mängd bilar genom samhället varje dag.

Vid GP macken i Sjötorp finns en skyltvariant med digitaldisplay för bränslepriser, en sådan skylt skulle räcka i korsningen. Vill man spara in pengar så kunde displayen skippas och på så sätt slipper man dra fram el. Istället borde det räcka med skyltar som talar om att det finns bensin och diesel samt hur långt det är till macken.Något svar från PR Slamsugning vid förfrågan om detta via mail har inte infunnit sig.