Måndagen den 17 juni 2013

Nytt turismsamarbete i Skaraborg vill locka fler att göra mer och stanna längre

Med ett helt nytt samarbete mellan Skaraborgs stora turistattraktioner; Skara Sommarland, Läckö Slott, Karlsborgs fästning och Arena Skövde, vill dessa få sina gäster att upptäcka mer av Skaraborg och se att det går att göra flera olika spännande aktiviteteter i olika miljöer, på nära avstånd. Alla attraktioner ligger inom en timmes resväg från någon av de andra, vilket gör att det är lätt att besöka flera aktiviteter utan långa bil-, buss-, eller tågresor emellan. Dessutom ligger de geografiskt väldigt olika, där Läckö Slott blickar ut mot Vänern, Karlsborgs fästning mot Vättern. Arena Skövde och Skara Sommarland ligger där emellan och erbjuder vatten på annat sätt.

Samarbetet ger gästen, som löst entré till en attraktion, rabatterat inträde på övriga attraktioner under perioden 17 juni till 25 augusti, 2013. Biljetten måste kunna uppvisas.

"Det här är helt nytt och har kommit till ganska sent in på säsongen. Vi ser det därför som ett första steg till ett fördjupat samarbete inför 2014", säger Carl Uvesten, marknadskommunikatör på Arena Skövde.

"Vi vet att många som kommer hit är på semester och vill hitta på andra saker också", säger Maria Svensson, VD på Karlsborgs turism. "Då känns det oerhört roligt att kunna erbjuda dem rabatterat inträde på några av de övriga större turistattraktionerna i närheten."

”Vi har många gäster som kommer till oss och bor på vår camping och som nog kan tänka sig att stanna längre om de vet att det finns andra intressanta besöksmål i närheten, när de har åkt klart hos oss” säger Hans Ericsson, VD på Skara Sommarland.

”Vi vet att många turister som kommer till oss inte är medvetna om hur nära det är till exempelvis Skara Sommarland eller Karlsborgs fästning” säger Magnus Lönnroth, VD på Läckö Slott. ”Vi antar att det kan se likadant ut för de som besöker dessa turistmål. Härigenom hoppas vi få upp ögonen för vad som finns i närheten och att det finns möjlighet att prova på fler saker när man ändå är här.”

"Vi är oerhört glada över detta samarbete", säger Jenny Almén Linn, affärsområdesansvarig för turism på Next Skövde. "Vi vet att många turister som kommer till Skaraborg väljer att bo i Skövde, då vi har bra boendeanläggningar som erbjuder paket med flera av dessa attraktioner. Vi ser gärna att gästen stannar längre och upplever mer av Skaraborg när de är här. Det finns ju så mycket att se och göra för både stora och små. Vår del i detta har varit att bjuda in aktörerna till ett gemensamt möte för att se om det fanns intresse och möjlighet till ett samarbete. Nu är det aktörerna själva som har hittat hur de vill jobba tillsammans och vi hoppas att det ska få positiva effekter och leda till fortsatt samarbete framöver", avslutar Jenny.

Pressmeddelande från: Next Skövde