Fredagen den 14 juni 2013

Zcooly släpper gratis spelapp

Nu lanserar den Skövdebaserade utvecklingsstudion ius information sin sjunde spelapp under varumärket Zcooly. Spelappen heter Gruvan och här tränar barn mellan årskurs 2 och 5 på multiplikation och division på ett roligt och pedagogiskt sätt.

I den nya appen Gruvan möter spelaren en grupp med hamstrar som är ute på skattjakt, men för att kunna gräva sig djupt ner i marken i jakt på skatter behöver spelaren hjälpa dem att lösa matteuppgifter om multiplikation och division.

Under spelets gång samlar spelaren på sig pengar som kan användas för att köpa olika hattar och klädesplagg till hamstrarna. Spelaren kan med hjälp av dessa kläder och accessoarer skapa sina egna unika hamstrar. Desto bättre spelarna klarar utmaningarna, desto mer pengar samlar de på sig.

Gruvan släpps gratis den 14 juni, inledningsvis till iPhone och iPad. Gruvan kommer inom en snar framtid också till Android.

Spelappar för lärande och verktygslåda

Under varumärket Zcooly utvecklar ius information spelappar för lärande, riktade till barn i förskolan och hela grundskolan. Alla appar är framtagna av Chäthrin ”AppPedagogen” Wadström och bygger på skolans läroplan, LGR11. Tidigare har företaget släppt spelappar som det matematiska äventyret Zcooly Affären där barnen lär sig alltifrån taluppfattning till svår subraktion. Affären finns tillgänglig till både iPhone, iPad och Android. Zcooly Affären riktar sig till barn från förskola till årskurs 3.

Till höstterminen släpper Zcooly en pedagogisk verktygslåda för skolan. Den pedagogiska verktygslådan ger pedagoger möjlighet att skicka ut speluppdrag till sina elever och samla in resultat utifrån läromålen som ingår i speluppdraget.

Pressmeddelande från: Gothia Science Park