Tisdagen den 11 juni 2013

Corvetter och fotboll dominerar Skövde i helgen

Den 13-16 juni träffas Club Corvette Sweden på Billingehus i Skövde. Här samlas 300 bilar och 500 personer under ett antal dagar för att visa upp sina bilar, träffa likasinnade och köra ett 12 mil långt "rally" i det vackra landskapet med frågesport och fikastopp.

"Vi har valt Skövde, då det ligger geografiskt bra till och för att Billingehus är ett bra hotell där vi alla får plats", säger Kenneth Dahlgren, ordförande i Club Corvette Sweden. "Dessutom är omgivningarna vackra med fina vägar att köra cruising på och staden har mycket att erbjuda med shopping och caféer nere på stan för de som vill göra lite annat", tillägger han.

Evenemanget är öppet för allmänheten främst på lördag den 15 juni, då det först arrangeras ett 12 mil långt "rally" där bilarna både startar och avslutar på Hertig Johans torg i centrala Skövde. Vid ca 13-14-tiden kommer alla Corvetter att stå uppställda i årsmodellsordning på Billingehus parkering. Vill man få en komplett överblick av Corvettehistoria så är detta rätt tillfälle att göra ett besök.

"Man kan också åka upp på Billingen och "smygtitta" på torsdag eller fredag", säger Kenneth Dahlgren. "Vi alla i Club Corvette Sweden svarar gärna på frågor och undringar när helst det är och uppstår."

Samma helg, den 15-16 juni, arrangeras Ulvacupen, en 7-mannaturnering i fotboll för pojkar och flickor 10-12 år. Det är 41:a året i rad som cupen arrangeras av Ulvåkers IF och i år är 220 lag anmälda.

"Vi ligger i fas med planeringen", säger Carina Gustafsson, som är cupansvarig på Ulvåkers IF. "Det är fler lag anmälda än förra året men hela vår förening från yngsta åldrar upp till styrelse är engagerade och vi får även hjälp av Värings If, Countrys seniorlag och Tidans idrottsförening. Alla ideella krafter gör ett fantastiskt jobb och skapar en härlig sammanhållning. Nu hoppas vi bara på bra väder. Inget regn och runt 20 grader vore perfekt", fortsätter hon.

"Vi är mycket glada och stolta över att Skövde kan ta emot båda dessa stora evenemang under den kommande helgen", säger Jenny Almén Linn, affärsområdesansvarig för turism på Next Skövde. Båda lockar besökare från hela Sverige och arrangemangen kompletterar varandra väl. Det finns säkert en hel del fotbollsspelare och deras medföljande familjer som kommer att ta sig en titt på bilarna under lördagen", fortsätter Jenny och tillägger: "Men, det kan vara bra att boka bord om man vill gå ut och äta på restaurang under helgen".

Fakta:

Club Corvette Sweden har 2500 medlemmar med ca 2600 bilar i Sverige och är därmed världens största enskilda Corvette Club. För mer info om klubben: www.clubcorvette.se

Ulvacupen är Sveriges äldsta och största 7-mannaturnering på gräs och arrangeras för 41:a året i rad av Ulvåkers IF. 220 lag deltar i år. För mer information: http://www.svenskalag.se/ulvakersif-cuper

Pressmeddelande från: Next Skövde