Fredagen den 7 juni 2013

Mattias Klum ”Avlägsna platser och gömda vrår”

I Läckö Slotts vackra, vitkalkade rum med spröjsade fönster, takmålningar från 1600-talet och knarrande breda golvplankor visas sommaren 2013 Mattias Klums storslagna, tankeväckande och världskända fotokonst.

Utställningen är Mattias Klums största någonsin:

66 fotografier, 5 stora vepor, Mattias egna musikaliska kompositioner samt en av hans filmer har satts ihop exklusivt för Läckö Slott, såsom en hyllning till naturen och allt som lever.

Aldrig förut har Klums bredd som berättare och bildkonstnär skildrats så tydligt. Det är djur med personligheter, instinkter, tänder, ögon och tungor, det är undervattensvärldar och vidsträckta landskap. Det är även konstbilder, fotografier som Mattias själv ’vilar sig med’ för att hitta lust och kreativitet. Samtidigt genomsyras hela utställningen av Mattias starka känsla för det som måste respekteras och bevaras. Vi har bara en jord.

I utställningen finns privata fotografier vid sidan av motiv ur olika serier, som t ex The Living Green, Coral Eden och Nature by Design samt en stor mängd nyproduktion för Läckö Slott. Det finns även ett rum för barn, där bilderna talar direkt till de yngre besökarna. I Musiksalen på fjärde våningen visas ett mer globalt perspektiv med utgångspunkt från det som publicerats i National Geographics Maga

Utställningen pågår mellan den 8 juni – 25 augusti

Pressmeddelande från: Läckö Slott