Onsdagen den 29 maj 2013

Exportsuccé för nappar från Lidköping

Lidköpingsföretaget Esska har tillverkat produkter för svenska barn sedan 1950-talet. Nu har företaget stora framgångar med sina nappar även utanför Sveriges gränser, bland annat tack vare ett lyckat samarbete med klädkedjan H&M.

Historien om Esska börjar redan 1904. Då startade bolaget, som idag är den ledande leverantören av babyprodukter till den svenska dagligvaruhandeln. På 50-talet började man tillverka nappar, nappflaskor och andra babyprodukter. Esskaprodukter finns idag i stort sett i varenda svenska dagligvarubutik, vare sig den tillhör Ica, Coop, Willys, Hemköp eller City Gross.

På senare tid har Esskas nappar dessutom letat sig ut ur landet i allt större volymer. Som leverantör till den svenska klädjätten H&M har bolaget hittat en kanal till helt nya marknader och napparna från Lidköping kan nu hittas i metropoler som London och Paris.

På förpackningarna som säljs på export exponeras även Esskas eget varumärke, något som är ovanligt vid den här typen av samarbeten.

“Vi är stolta över våra produkter, och att vi hittat en marknad utanför Sverige på det här sättet känns som en bekräftelse på att vi gör bra saker”, säger Torbjörn Holm, platschef på Esskas fabrik i Lidköping.

Inledningsvis har försäljningen utgjorts av en exklusiv kollektion av Esskas Classic-napp. Nu levereras även en särskild kollektion av Esskas napp Happy, med Disneymotiv.

Pressmeddelande från: ESSKA