Onsdagen den 15 maj 2013

Vårtecken på Kinnekulle

Lika säkert som fåglarnas och blommornas entré på Kinnekulle är Kinnekulle Hembygdsförenings bygdevandringar. Vandringen är en samverkan mellan Hembygdsföreningen och Vuxenskolan och årets första sker tisdag kväll den 21 maj 2013 kl. 1800. Start vid gården Storängen, vandringen leder ner mot Motorp och vidare till ruinen efter den gamla arbetarbostaden Vinsäter som låg under Hjelmsäter. På Vinsäter bodde arbetare som jobbade på Hjelmsäters Herrgård. Vandringen beräknas vara upp mot 3 km och på sina ställen kan terräng vara svårtillgänglig, gummistövlar eller grova skor/kängor rekommenderas.

Varje år ordnar föreningen bygdevandringar vilket brukar locka många intresserade till sig. Den väl valda tidpunkten för vårvandringen kommer troligtvis att skänka en naturupplevelse och förhoppningsvis får de som är med på kvällen veta mer om Vinsäter, annat i trakten runt om och människor som bott och verkat där. Vandringen är öppen för alla som vill komma med, det är bara att möta upp vid gården Storängen strax före 18.00, ingen föranmälan krävs. Som tradition brukar de flesta ha med sig kaffe och dopp som intas under kvällsvandringen.

Syftet med vandringarna på Kinnekulle är informationsbyte mellan både guider och medverkande vandrare. Vandringarna ger också möjlighet att få komma till nya platser och denna kväll hoppas föreningen på ett stort intresse , att deltagare som känner till området kan berätta mer än det som idag finns dokumenterat.

Vädergudarna har vid de flesta vandringarna varit på sitt goda humör och föreningen hoppas på att så också sker denna gång.

Text: Lena Brodin