Onsdagen den 15 maj 2013

Ruben – testar sig själv och S:t Olavsleden

Idag, 15 maj, påbörjar holländska Ruben Heijloo en 580 km lång vandring från hav till hav längs S:t Olavsleden. En vandring och en resa för att lära känna leden, S:t Olav och kanske sig själv.

Under hösten 2011 flyttade Heijloo Ruben från Amsterdam till Revsund, en liten by i Jämtland. Han hade fått nog av ett stressigt liv i storstan. Tillsammans med sin flickvän köpte han en gammal prästgård vid Revsundssjön där de började ett helt nytt liv med tystnad och natur in på knuten.

Två meter utanför Rubens hus går den bortglömda pilgrimsleden, S:t Olavsleden, som leder från Selånger på Sveriges östra kust till Trondheim i Norge. S:t Olavsleden var under medeltiden lika stor som pilgrimslederna till Rom, Jerusalem och Santiago. En upprustning av leden pågår inför återinvigningen den 1-7 september 2013.

Den 15 maj 2013 påbörjar Ruben Heijloo sin vandring i kung Olav Haraldssons fotspår med start i Selånger utanför Sundsvall och sedan hela vägen till Trondheim i Norge. Vandringen beräknas ta 3-4 veckor.

Olavs resa var en resa från liv till död och från död till liv. Hur blir Rubens resa? Vem var Olav? Vad gör ett liv på svenska landsbygden med en man från Amsterdam? Vilka insikter om sitt nya hemland kommer att dyka upp? Vem möter Ruben på vägen? Vad är en modern pilgrimsvandring?

Ruben Heijloo kommer att videoblogga om sin resa (Olav & I) och den går att följa på www.stolavsleden.com

Pressmeddelande från: S:t Olavsleden