Onsdagen den 8 maj 2013

Billingeracet slår rekord i antal föranmälda

Nu på lördag den 11 maj är det återigen dags för MTB-loppet Billingeracet,som går av stapeln på berget Billingen i Skövde.Tävlingen går för nionde gången i rad och har blivit en klassisk start på långloppssäsongen. Banan, som är 75 km lång, är en av de mest omväxlande i hela långloppscupen och bjuder åkarna på en fantastisk berg- och dalbana där alla slags åkare har något att hämta. Sedan i år är Billingeracet också en del av Billingeklassikern.

- Vi har fått in 602 föranmälda till tävlingarna i år, vilket är rekord! Men det går fortfarande att efteranmäla sig, så vi räknar med ett par hundra till på lördag, säger Jörgen Bergström, ordförande i Skövde CK.

-Vintern höll sig kvar länge på Billingen men har till slut släppt greppet. Men den som letar kan säkert hitta snö på tävlingsdagen. Banan är dock torr och fin, men i år kantas banan av vitsippor i stället för maskrosor som i fjol. Det har varit mycket jobb med att bygga stigar så de kan förbli torra under tävlingsdagen. Grus och nya spänger gör banan bättre och roligare som det ser ut nu. "Rekordstigen" och "Endurostigen" är nykrattade meddelar banbyggarna och här är det också en hel del nya spänger utlagda för att göra banan säker. Men visst finns det lite lera kvar, ingen riktig MTB-tävling utan lera!fortsätter Jörgen.

Själva Billingeracet är 75 km långt och riktar sig till så väl elit som motionär.Tycker man att sträckan är för lång, så finns en 35 kilometersvariant, Öglunda motion, för motionären. Det erbjuds även populära barn- och ungdomsklasser från 3-års ålder och uppåt. Efteranmälan kan göras på plats för alla lopp. En efteranmälansavgift tillkommer för vuxentävlingarna.

Arrangören ser framt emot en riktig folkfest i Skövde på lördag.

Mer information om tävlingarna och bansträckningar på: www.billingeracet.se

Pressmeddelande från: Next Skövde