Fredagen den 3 maj 2013

Snart dags för den 29:e Kinnekulleknallen

En väl inarbetad tradition nu så här i vårtid är den årligen återkommande Kinnekulleknallen, en kvällsvandring på ca en mil i vårfager natur. Fredagen den 10 maj är det dags och i år är det den 29:e gången i rad som den anordnas.

Det är Friluftsfrämjandet Kinnekulle som står som arrangör och ett 50-tal personer är engagerade ideellt för planering och genomförande. Intäkterna från vandringen går till Friluftsfrämjandets ungdomsverksamhet.

Vandringen har genom åren blivit mycket populär och folk återkommer år efter år för att delta, 1995 kom det 4189 personer, det är hittills rekord. Förra året deltog ca 2500, en nivå som man tycker är mer lagom.

Detta år har man marknadsfört sig tillsammans med tre andra vandringar i närområdet som går av stapeln fyra dagar i rad, först ut är Pilgrimsvandringen den 9 maj sen Kinnekulleknallen den 10 maj, Kinnemilen den 11 maj och Vallevandringen den 12 maj.

Starten är som vanligt vid gamla fotbollsplanen ovanför Hällekis skola där Hällekis Musikkår bjuder vandrarna på friska toner. Man går sen upp till utsiktstornet på toppen av Kinnekulle där det finns möjlighet att gå upp i tornet för att få en fin utsikt över nejden. Sen ner till Stora Salen där det finns förfriskningar och lite att äta, vidare ner till Stenbrottet som lyses upp av marschaller, där bjuder även Vinninga PRO på körsång. Vidare till Hönsäters kapell där det spelas orgelmusik hela kvällen och sen till målet i Hällekis skola där det blir dragning på deltagarbiljetten, många fina priser utlovas.

Start: kl. 19.30 - 21.30
Pris: Vuxna 50 kr, Barn 10 kr