Lördagen den 27 april 2013

Hällekis/Trolmen hur låter det?

Inför matchen Hällekis/Trolmen - Varnhems IF ordnades en supporterträff för de mest trogna supportrarna. Det var en lyckad träff där det kom ca 30 st och lyssnade på vad tränarduon ville informera om. Ett mycket bra initiativ som uppskattades av både Trolmare och Hällekisare.

Gert Dahlberg började med att förklara utgångsläget som var i början av februari. Försäsongsträningen hade startat och man var knappt 10 st på träningarna. Ett snabbt beslut togs att Hällekis och Trolmen skulle träna tillsammans fram till serien började bara för att kunna bedriva en så bra träning som möjlig.

Allt eftersom tiden gick insåg man snart att B-lagen borde göra något tillsammans. Beslutet togs om gemensamt U-lag, som det numer heter. Men när det beslutet var taget fortsatte funderingarna och oron för att inte ha tillräckligt med spelare till de bådas föreningarnas A-lag.

Vad gör vi nu?

Förslag om att även slå ihop A-lagen kom upp till ytan och diskuterades i de båda föreningarna. En kontakt med förbundet gjordes om att även pröva med ett sammanslaget A-lag. Förbundet tog upp det i sin tävlingskommitté där det godkändes. I början av mars månad är Hällekis/Trolmen ett gemensamt seniorteam där de har två lag i seriespel, ett A-lag och ett U-lag.

Andan i laget är just nu på topp, att gå tillsammans med ärkerivalen och sedan lyckas att bli eniga på så kort tid måste hänga på det mycket kompetenta ledarskapet och deras positiva ton som alla fyra ledarna bidrar med.

Vad har vi för lag att visa upp?

A-laget är ett lag där man jobbar för att vara så bra och jämna som möjligt och som förhoppningsvis har mycket kul tillsammans. U-laget har inriktningen att låta de yngsta spelarna få mycket speltid och på så vis hålla med eget material i framtiden.

Tränarduon är två mycket duktiga tränare med olika bakgrunder

Gert Dahlberg som varit tränare i fotboll i många år har varit i olika klubbar, som fotbollspelare har han väl aldrig slutat eller har han det? Han är en Trolmare i hjärtat sen barnsben men har även hjärta i Hällekis då han var en mycket aktiv ungdomsledare när hans barn var fotbollsspelare.

Mikael Arvidsson är väl mest känd inom bandyn men visst har han också varit fotbollstränare, senast i Örslösa. Micke älskar ju att träna så kommer man bara på träningen så går det nog inte att mygla sig fram. Här gäller det att ta i.

Ledarduon är jämnt fördelad och det fungerar mycket bra. En ledare från Trolmen, Martin Andersson och en ledare från Hällekis, Tim Allen. Martin Andersson är en aktiv Trolmen spelare som provar på ledarskapet. En omtyckt person som håller i det mesta och höjer stämningen vid alla tillfällen. Tim Allen en brittisk rugby domare på elitnivå vilket känns ganska tryggt att ha vid sidan av planen. Här kommer det nog inte att kastas in någon handuk i första taget.

Lite historia försvinner med tiden

Förr i tiden var mötet på fotbollsplan en hård uppgörelse med näbbar och klor, näst intill hatkärlek men var har det tagit vägen? Många gamla säger att det var bättre förr och det kan man ju till viss del hålla med om men varför låta tiden stå stilla på Kinnekulle när samhällets utveckling går vidare?

Från och med 2013 så har alltså Hällekis och Trolmen två seniorlag tillsammans, en nästan otänkbar situation för bara några år sedan.

Som bakgrund har båda föreningarna några år tillbaka haft svårt att behålla spelare till en bred trupp att man kan hålla två lag igång och när Hällekis till detta året tappade väldigt många spelare så föll många pusselbitar på plats för en sammanslagning. En sammanslagning av seniorlagen måste ses som en bra lösning för båda föreningarna då de stärks i många år framåt. Föreningarnas ansikte utåt blir positivare och det gör oss mycket starkare än om vi skulle ha jobbat var och en för sig. Om vi inte gjort detta steg i år hade nog föreningarna mött sitt egna öde inom några år.

Denna säsongen kommer att gå till historia i bådas föreningar, det vet vi, det är vi som skriver den.

Så följ oss gärna med in i framtiden

Traditionerna i var förening bibehålls var för sig, för i dagsläget är det inte rätt att slå samman föreningarna till en enda förening. Det finns ett Trolmen och ett Hällekis och det jobbas utefter de förutsättningarna. Det finns goda potentialer för att detta skall bli bra, rent sportsligt är detta den bästa lösningen vi sett på många år.

Hur gick det i första matchen?"Text hämtad från matchreferatet på hemsidan"

Varnhem började med bollen och började rulla runt i laget. Efter ca 20-25 sekunder erövrar vi bollen djupt nere på egen planhalva och för att citera en känd före detta förbundskapten: Bom Bom Swoop Swoop så hade vi ledningen med 1-0!

Pluto bombar in första målet (snyggt framspelad av Anders) för det nya laget och premieras med en blomsterkvast och en specialgjord t-shirt med texten: Jag är historisk! Första målskytt för Hif/Tsk. (Ett tack till Intersport som sponsrade) Smakstart var ordet...

Matchen slutade 4-0

Mer läsbart om matchen finner du här!

Text: Stefan Östrand - Bilder: Tomas Andersson