Fredagen den 19 april 2013

Louise från Skara blir it-expert åt regeringen

Vi tror att barn och ungdomar är bra på internet. På vissa sätt är de kanske bättre än vuxna, i det att de inte har lika många och lika hårt inpräglade förutfattade meningar om hur saker kan och bör fungera. I en teknisk miljö där saker ändras hela tiden kan den utgångspunkten vara nog så viktig som erfarenhet och expertkunskaper kring specifika detaljer.

Därför utser Digitaliseringskommissionen i dag åtta kommissionärer, mellan 7 och 18 år, till vår expertgrupp Lilla kommissionen. De är födda och uppvuxna i det digitala och många av dem började använda nätet och it redan i förskoleåldern. Därför är de unikt lämpade att vara våra framtidsexperter, för att hjälpa oss att försöka se och vrida på digitaliseringen med lite mindre skygglappar.

Från årskurs två på Katedralskolan i Skara kommer kommissionär Louise Andersson där hon går estetiska programmet med teaterinriktning. Louise drömmer om att bli skådespelare, eller något annat yrke där man kan använda sin fantasi. Att alla ska få lika möjligheter till en bra framtid är en fråga som Louise brinner för, och hon ser det som en viktig ingång i engagemanget i Lilla Kommissionen. ”Fantasi, kunskap och utveckling hör ihop”, säger Louise ”och det är därför digitaliseringen av skolan är så viktig”.

Vi på Digitaliseringskommissionen är glada över att Louise vill vara med och ge oss inblickar från en värld där digitaliseringen både är helt självklar och samtidigt kan förvandlas till vad som helst.

Pressmeddelande från: Digitaliseringskommissionen