Torsdagen den 18 april 2013

Följ med på en otrolig resa! - På cykel genom Sydamerika

Föreläsning och filmvisning torsdag 27 april, kl 19.00, biograf Göta Lejon Götene

Javier Godar och Åsa Brandhill gjorde tillsammans en otrolig resa när de cyklade genom Sydamerika. På två hjul tog de sig hela vägen från Colombia, in i Venezuela och vidare genom Brasilianska Amazonas, Peru, Bolivia, och Chile innan de nådde Ushuaia i Argentina, världens sydligaste stad.

Målet med resan var att hitta hållbara lösningar inom en rad kategorier som avfallshantering, energianvändning, design och markanvändning.

De filmade och fotograferade mycket under resan, och på torsdag den 25 april visar Javier en specialklippt version av äventyret i Biograf Göte Lejon. Han kommer att berätta om platser de besökt, människor de mött och om oförglömliga upplevelser.

Javier Godar arbetade tidigare på Götene kommun som kart och GIS-ingenjör. Numera arbetar han som forskare på Stockholm Environment Institute. Han och sambon Åsa bor på landet utanför Varnhem.

Kvällen arrangeras av kulturen Götene kommun, tillsammans med Studiefrämjandet, Götene-Kinnekulle Naturskyddsförening och Götene fotoklubb.

Pressmeddelande från: Götene kommun