Fredagen den 8 mars 2013

"Ja visst gör det ont" - ett musikaliskt porträtt av Karin Boye

Karin Boye (1900-1941) är utan tvekan en av de mest kända och mest citerade av alla svenska poeter. I ett musikaliskt porträtt lär vi känna henne närmare. Ledsagade av Karin Boyes dikter i nya tonsättningar får vi följa poeten genom livet. Uppväxten i Göteborg, ungdomsåren och studierna i Stockholm och Uppsala, den stora förälskelsen i Berlin och, till sist, det ensamma slutet i Alingsås.

Sångerskan och låtskrivaren Ida Olsson gestaltar Karin Boye, ackompanjerad av Simon Ljungman på gitarr. Simon som för övrigt nyligen blivit artist in residence på Vara konserthus, och som setts flitigt i SVT på fredagar i vinter som gitarrist i På spårets husband Augustifamiljen. Tillsammans står de för musik och tonsättningar och har skapat en ömsint och gripande föreställning om en av våra stora författare. För regi svara Peter Lorentzon, och manus Ida Olsson.

Föreställningen som ges på Götene bibliotek, tisdagen den 19 mars arrangeras biblioteket och kulturen tillsammans med Studiefrämjandet och Kultur i väst.

Pressmeddelande från: Götene kommun